Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA REAGIRALA

Vlada osudila ponašanje navijača u Borovu Selu: Za to nema opravdanja

Borovo: Obilježavanje 30. obljetnice tragične pogibije 12 redarstvenika
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
02.05.2021.
u 15:07

Jutros je u Borovu Selu 20-ak mladića krenulo u koloni kroz mjesto te su izvikivali neprimjerene poruke

Vlada je u nedjelju najoštrije osudila "skandaloznu provokaciju i govor mržnje skupine navijača u Borovu Selu kraj Vukovara" poručivši da će se uvijek najsnažnije suprotstaviti i jasno osuditi širenje mržnje prema svim sugrađanima i istaknuvši da je policija odmah reagirala.

"Za to nema i ne može biti opravdanja, osobito ne na današnji dan kada se s pijetetom prisjećamo žrtve 12 hrvatskih redarstvenika, mučki ubijenih prije 30 godina u Borovu Selu", stoji u priopćenju Vlade u povodu jutrošnjeg događaja u Borovu Selu. 

U hrvatskom društvu nema mjesta za ovakvo divljaštvo i netrpeljivost prema pripadnicima srpske nacionalne manjine, koja usto danas slavi Uskrs, ili bilo koje druge manjine, napominju iz Vlade. 

"Tome ćemo se uvijek najsnažnije suprotstaviti i jasno osuditi širenje mržnje prema svim našim sugrađanima. Hrvatska policija odmah je reagirala i provodi istraživanje kako bi svi odgovorni bili primjereno sankcionirani", poručuju iz Vlade.

Jutros je u Borovu, nakon što su položili vijence na memorijalnom spomeniku 12 redarstvenika, 20-ak mladića krenulo u koloni kroz mjesto te su izvikivali neprimjerene poruke među kojima i 'Ubij Srbina', a cijeli je incident objavljen na facebook stranici općine.

 

VIDEO Mamići pjevaju hajdučke pjesme

Ključne riječi

Komentara 5

AV
Avimm
15:29 02.05.2021.

Zasto osudivati nase mlade kada Pupi,praoslavci i tzv srbi u Hrvatskoj stalno spominju nekakav Jasenovac od prije 80g,zar nasi mladi nemaju pŕavo sjecanja u svome i na svome

ME
medvedgrad
16:38 02.05.2021.

Da su nalogidavci i izvrsitelji masakra nad Hrvatima uhiceni i procesuirani, ne bi bilo niti ovoga. Hajde policija, ne zatvarajte samo Hrvate na osnovu verbalnog delikta vec uhitite i prave ubojice.

MA
marijaqwer
16:25 02.05.2021.

Da su osuđeni počinitelji ovoga masakra, vlada ne bi trebala osuđivati frustrirane navijače.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije