Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER PLENKOVIĆ
Povratak na članak

'I nas zovu roditelji i pitaju što ćemo – dokle neće naša djeca ići u školu'

'Novi Ovršni zakon stupa na snagu tek 1. srpnja zbog velikog digitalnog zahvata'

Komentari 44

IP
iphone8
10:24 22.11.2019.

Jedno veliko bravo za ministra Marića koji nam je ovo omogućio! Sjetite se samo bivših ministara financija i sve će vam bit kristalno jasno...

VL
Avatar sharif.wood
sharif.wood
10:40 22.11.2019.

molim sutra placenu anketu /clanak......kradzeu popularnost raste !!!..... tako se opravdava poskupljenje plina, struje, vode i telekomunikacija......I 2020. udarit ce nas po džepu: Cijene ce rasti više nego dosad U nadolazecoj 2020. godini ceka nas prosjecni porast cijena (inflacija) od 3,69 posto. Na hranu cemo trošiti više nego dosad. Osim toga, cekaju nas i skuplji stanovi te usporen rast gospoodarstva..........Ajmo sad zajednicari svi u glas, "Maric je najbolji ministar svih vremena, hdz je najbolja stranka svih vremena......

VL
TM
trade_mark
12:24 22.11.2019.

znaš kaj, andrej... veliš da nemaš love za učitelje. daj onda ukini dve-tri niškoristi županije pa da vidiš kak bude bilo love u proračunu. kreni s onom požeškom od kud ti je mali aladrović došao.

VL
Avatar sharif.wood
sharif.wood
10:36 22.11.2019.

eto vam uspjeha !!..................Plenkovic i Maric nas zadužili za 11 milijardi ..ministranstvo financija jucer je izdalo euroobveznicu na medjunarodnom tržištu kapitala u ukupnom iznosu od 11 milijardi , s dospijecem za deset godina, 2028. godine. Godišnja kuponska kamata iznosi 12,77 %......"Transakcija je, od objave do zatvaranje knjige upisa, izvršena unutar jednog dana..........................Ajmo sad zajednicari svi u glas, "Maric je najbolji ministar svih vremena, hdz je najbolja stranka svih vremena.."

VL
Avatar sharif.wood
sharif.wood
10:38 22.11.2019.

'Zovu ih i roditelji i pitaju dokad djeca neće ići u školu'...........bbbbbbbbbuuuuuuuuaaaaaaahhhhhhhhhh

VL
RZ
Rocky.Zg
12:30 22.11.2019.

Bahati narcis filozofira i soli pamet svima, ali izgleda da je velik dio naroda , barem u gradovima, shvatio tko je Plenković i koliko je štetan za Hrvatsku on i zločinačka organizacija

VL
RO
ronyday
17:06 22.11.2019.

Kada će roditelji stati u zaštitu interesa svoje djece protiv nesposobnih, lijenih učitelja koji rade 1/3 radnih sati ljudi u realnom sektoru. .

VL
Avatar Anzo 111
Anzo 111
10:49 22.11.2019.

Iz svega gore izgovorenog savršeno je jasno da Plenkoviću ni na kraj pameti nije sjesti sa sindikatima i izpregovarati problematiku koeficjenata, jedino što naglašava:"...da svi shvate da ne ići u školu nije normalno..." ali je potpuno noramalno da profesori i učitelji nisu za svoj rad adekvatno nagrađeni. Zašto ne slike plaće sebi, Vladi i saborskim zastupnicima (koji su inače "najveći radnici" koji po cijele dane i noći ne izlaze iz saborskih klupa već vrlo argumentirano i predano donose zakone, a to što oni najviše idu upravo njima u korist i krupnom kapitalu, a Bože moj, nitko nije savršen, zar ne? Ali je podigao plaće svim zaposlenima u državnim službama gdje će pri tome gore navedeni (čitaj Vada, Sabor itd) dobiti preko 1.100 kn a profe "čak" 350 kn a Bože moj... Nije Beg cicija...

VL
HE
herojulice
11:07 22.11.2019.

Kako je predsjednica izjavila, ovo je slobodna zemlja i nismo više iza željezne zavjese, djeca mogu i u školu ići van države.

VL
NE
NermaKK
15:54 22.11.2019.

Smijesni su mi.ovi HDZovci koji su se danas razmahali po.portalima i.pisu hvalospjeve Plenkoviću. Marić je jedini ministar koji u Vladi nešto uspijeva napraviti. Ipak, ne.može se sve u životu riješiti kalkulatorom. Svesti umijeće upravljanja na žicanje povoljnijih uvjeta kredita kojii se onda dijele na ovako očajnički način dno je dna. Samu sebe žalim gdje živim i što.moram.slušati i čitati.

VL
Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
11:24 22.11.2019.

Ništa Plenki, pošalji šatoraše na roditelje, ne bi ti bio u koži...ima nešto Milanovića u njemu...zapravo, isti su.

VL
NK
Najam krova
11:05 22.11.2019.

Fuchs isto naziva premijera kao roditelj: Kada ću postati ministar?

VL
Avatar neidemdalje
neidemdalje
11:03 22.11.2019.

nažalost ti blokirani i ovrhe nisu nestali samo ih više ne prati fina... dug je prodan npr EOXMATRIXU a gle čuda isti taj eoxmatrix nekakvim excluzivnim dogovorom naplaćuje svoj dug kod umirovljenika direktno na mirovinskom obustavom dijela mirovine mimo finee i očevidnika koji bi trebao voditi brigu o redoslijedu vjerovnika... ministarstvo financija na upit odgovara da je nadležno ministarstvo pravosuđa a ovi na upite ne odgovaraju...i svi šute ...zanimljivo

VL
Avatar sharif.wood
sharif.wood
10:43 22.11.2019.

Sada ce ih sendvicari morati hvaliti......mogli ste racunati na 1750 kuna dodatnog poreznog odbitka za uzdržavanje clanova obitelji, no sada vecina na to može zaboraviti. Maric je, naime, smanjila krug uzdržavanih clanova obitelji pa svi oni koji uzdržavaju bake i i djedove, unuke ili praunuke, punicu ili punca te svekra ili svekrvu mogu zaboraviti na poreznu olakšicu. Isto tako, ako ste imali poreznu olakšicu na ove clanove obitelji, morat cete ih sami skinuti u poreznoj kartici kako bi vam se nakon 1. sijecnja pravilno obracunao porez................Ajmo sad zajednicari svi u glas, "Maric je najbolji ministar svih vremena, hdz je najbolja stranka svih vremena.."

VL
Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
11:44 22.11.2019.

Šefe ako te uposlenici ne bendaju nego odbijaju raditi onda si ipak ti za to kriv jer ih ne možeš kontrolirati. Šef koji ne može radnike kontrolirati bude smijenjen ili da ili dobije otkaz.

VL
Avatar sharif.wood
sharif.wood
10:32 22.11.2019.

Jedno veliko bravo za ministra Marića koji nam je ovo omogućio....... U godinu dana mlijeko, sir i jaja poskupjeli su gotovo 7 posto, meso nešto više od 4 posto, voce 3 posto, tekuca goriva 14 posto, farmaceutski proizvodi 3,5, kava i caj oko 3 posto, ulja i masti 2,5 posto, plin 2 posto... službeni su podaci hrvatskog statistickog ureda. Rijec je o artiklima koji cine glavninu potrošacke košarice gradana u ciju se svakodnevicu, nakon godine deflacije, ponovno vracaju poskupljenja.

VL
Avatar Asterix
Asterix
10:39 22.11.2019.

Očekivao sam da naloži tajnici da pripremi razrješenje ministrice Divjak nakon izjave o igrama moći. Čovjek koji drži do sebe bi to napravio.

VL
EM
emojmile
09:33 22.11.2019.

"Zadužili smo se " a "fiskalno smo se konsolidirali", i "zaduzili smo se" ali "trošimo onoliko koliko imamo"?!!!!???? Ako se ja zadužujem, onda nemam jer trošim više od zarađenih novaca. Da li mi imamo dva paralelna ekonomska svijeta u Hrvatskojoj ? Mogu li se ja zaduživati i gdje a da ujedno stedim??

VL
Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
09:29 22.11.2019.

Novo zaduživanje od 11 milijardi kuna!? 11 MILIJARDI KUNA

VL
EU
EURUSD
10:10 22.11.2019.

Pa evo moram reagirati, zato što sam ekonomist i nikad nisam glasao za HDZ a i neću. Ovo je dobra stvar, svaka ušteda na kamatama znači da ostaje više u proračunu za ostale stavke. Međutim g. Marić je ovu ušteduu ukalkulirao prilikom projekcije prorčuna za 2020. E sad nastupaju loše stvari, a to znači da je ova ušteda već potrošena unaprijed, a koja nije mala, u 10 godina to je cca 500 mil EUR. Samo da pojasnim ljudima uštede koje proračun ostvaruje zadnje 2-3 godine nisu rezultat ušteda, već isključivo rezultat pada kamata, pa se na taj način uspjelo smanjiti troškove za kamate sa 11 mlrd godišnje na nekih 7 mlrd, i to vam je to. Kad kamte budu rasle na tržištu bit će svega jer je glavnica ogromna a BDP vrlo slabo raste...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.