Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Vlade
Povratak na članak

Plenković: Ne reviziji Vatikanskih ugovora, iz posla s avionima izvući ćemo pouke

- Proces je proveden transparentno, nijedna država se nije žalila na natječaj. Hrvatska nije mogla utjecati na ishod, nije odgovorna i nema financijske štete, kaže Krstičević.

Komentari 26

BA
bacenheider
16:32 07.02.2019.

sto se tice ugovora sa Svetom Stolicom,kad nam je trebalo onda smo potpisali ugovore,a sad kad nam se cini da nam netreba onda otkazati ugovore.tako se to ne radi u Medunarodnim odnosima.dajte referendum, dali da dajemo crkvi ili ljevicarsko guzicarskim ljenim udrugama koje kasiraju miljarde,a ne rade nista.crkveni objekti su 80% kulturna bastina Hrvatskog naroda i katolicke crkve,i cak svjetska kulturnuabastina,a sto ste vi ljevicari uradili od 45 do 90,a da je uslo u Hrvatsku ili svjetsku kulturnu bastinu!pogledajte kolike dvorce ste zapustili od 45-90g. koji su propali i koji su u rusevnom stanju,a idite u Austriju pa pogledajte njihove dvorce koji su uscuvani i koji stoje posjetiteljima na usluzi.tko ne postiva svoju proslost nema ni buducnosti,a to vam drugovi nece proci.tko mene pita dali hocu placati ljevicarske udruge na drzavnim sisama,nitko i moram placati.

VL
CR
CROLINDA
10:36 07.02.2019.

ako Hrvati katolici moraju izdvajati za plaćanje antihrvatskih I antikatoličkih udruga I projekata onda zašto ne bi antihrvati I antikatolici morali izdvajati za katoličku crkvu - a isto kao što Dačić I Vučić nemaju što ponudit svojim biračima u Srbijiji nego spominjanje Hrvatske tako I naši levičari slijednici fosilne totalitarne propale ideologije I bezbožnog svjetonazora nemaju što ponudit lijevim biračima nego obećanja protiv katoličke crkve I svega sa hrvtaskim predznakom – drugovi ne petljajte se u crkvu – ni ona se ne petlja u vas a trebali ste biti lustrirani iz politike kao sljedbenici KPH koji su se u ono vrijeme javno izjasnili protiv izlaska Hrvatske iz Šugoslavije – te tamnice hrvatskoga naroda - vi ćete umrijeti a nećete emocionalno prihvatiti činjenicu da se Hrvatska zove po Hrvatima I da su Hrvati katolički narod - da nije crkve svete naše katoličke apostolske ne bi bilo ni nas ni države Hrvatske i ne bismo uspjeli sačuvati svoj identitet ni san o vlastitoj državi slobodi I samostalnosti- zato je toliko I mrzite – onaj vaš prijedlog o reviziji ugovora sa svetom stolicom je kao amaterski neargumentirani dječji uradak u kojem ste najviše rekli sami o sebi I okrećete pilu naopako te svoju mržnju pripisujete drugoj strani – po nacionalnosti antihrvati a po vjeri antikatolici

VL
Avatar Ronin
Ronin
16:37 07.02.2019.

Vatikanske ugovore treba raskinuti i uvesti crkveni porez. Tko želi plaćati popovima E-klase, neka plati.

VL
Avatar Kljusar
Kljusar
16:38 07.02.2019.

A da se da na referendum revizija vatikanskih ugovora ? Te vrste demokracije kod nas nema.

VL
VA
Valer
15:31 07.02.2019.

Moraš platiti pretplatu HRT-u, gledao ne gledao. Moraš platiti dešnjarskom kleru, išao ne išao u crkvu.... Navodno je to demokratski...

VL
TT
tTony
16:48 07.02.2019.

Ne razumin kome smeta katolicka crkva pa ze trazi revizija a sa druge strane imamo nevldine udruge i pjevace sa dinare koji katolicku crkvu nazivaju ustasku i fasisticku , nacisticku da to cjeli vjeli svjet razumi, placamo iz drzavnog proracunauna zato niko ne trazi reviziju.

VL
DU
Deleted user
08:56 07.02.2019.

Borbeni zrakoplovi i spic papak Su glavne vijesti plenkicke i dodvorica oko njega....

VL
Avatar Kradeseze
Kradeseze
10:52 07.02.2019.

Tako je parazitskim popovima treba davati još više naših novaca da bi vi ostali na vlasti FUJ ali nečete dugo Kradeze nikad više

VL
Avatar siva_sova
siva_sova
13:26 07.02.2019.

posao sa avionima bio je besprijekoran ali greške u vezi nabave aviona više nećemo ponavljati :)

VL
MI
midea
11:36 07.02.2019.

ne revizija sa Vatikanom nego totalno ukidanje sredstava!

VL
IG
Igi125
11:20 07.02.2019.

Sa zrakoplovima starim preko 30 godina se ne modernizira zrakoplovstvo. Koliki bi bili troškovi nakon njihove kupnje o tome nema ništa. Da Crkvu financiraju samo vjernici vjerojatno nikad nece zaživjeti jer bi se njihov broj naglo smanjio a sa druge strane svecenstvo je toliko brojno da nebi dugo opstali na takav nacin. Da rade kao i ostatak svijeta ocito im je neprihvatljivo.

VL
HE
HERZZ
17:37 07.02.2019.

.znos od 295 milijuna zapravo je prava sitnica u usporedbi sa onime što u crkvenim riznicama ostane zbog brojnih privilegija osiguranih u svim zakonima koji se bave materijom. ............. Svaki gradanin ili pravna osoba u RH moraju imati cjenik usluga i na godišnji promet veci od 85.000 kn placati porez na dodanu vrijednost. ......... Crkva ne mora voditi nikakve propisane poslovne knjige o strukturi prihoda i rashoda. ...............Svi prihodi od vjencanja i sprovoda, krštenja i krizmi, milodara i oprosta, narucenih misa i zvonjenja, paušala placenih za redovno duhovno održavanje i još dvadesetak drugih osnova naplate od klijenata neoporezivi su i dobro skriveni od ociju javnosti..... Ovo je pickin dim što je ova parazitsko pedersko pedofilska gamad u svilenim mantijama legalno pokrala ovom jadnom narodu.Oni su glavna jazbina i financijer rehabilitacije ustaštva i to iz naseg novca , zato je toj gamadi smetao TITO jer nisu mogli raditi ovo sto rade od 90 do danas .... Ta lopovska gamad u danasnje vrijeme ne želi zapravo vlast ona bilo koju želi držati pod kontrolom. Današnji papa je namjerno izabran da uljepša lopovski izgled parazitsko pedofilske Katolicke crkve jer da nije tako vec bi bio likvidiran.

VL
BI
biker77
20:19 07.02.2019.

nesposobnost vlade , nekompetentnost i vazalski odnos nas je doveo u ovu situacuju. Vjera vjernicima i neka plačaju crkveni porez . Do sada smo katoličkoj crkvi dali 30 000 000 000 kuna . zašto , Koliko je to bolnica ,, staračkih domova , vrtića..... samo da bi popovi vozili mercedese i orgijali nad djecom , Sramota me .A vlada kupuje oproste grijeha za Inu Uljanik Banke more......

VL
Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
12:48 07.02.2019.

štete je 10 % kapare tj kaucije koja se uzima za ovakve ugovore a Krstičević to nije tražio... ili je taj dio dogovren na drugi način

VL
YA
yamda
15:02 07.02.2019.

slucaj avioni konacno dokazao da je Plenkoviceva Vlada najnesposobnija hrvatska Vlada u ovom stoljecu? .... Nesposobnošcu da kupi borbene zrakoplove, Vlada je pokazala kako njena ministarstva i agencije naprosto nisu kompetentni da obavljaju odgovorne državne dužnosti........... Ovaj nevjerojatni fušeraj nameceece nekoliko teških pitanja. Ako, dakle, Plenkoviceva Vlada nije kadra obaviti posao u sferi najviše nacionalne sigurnosti, gdje su improvizacije nedopuštene, tko nam garantira da je ta ista, Plenkoviceva Vlada, kompetentnija u bilo kojem drugom ozbiljnijem zahvatu? Od Agrokora, preko LNG-a, do potrage za fantomskim strateškim partnerom Uljanika i 3. maja. Bojimo se, doista, da se u ovom stoljecu još nismo suocili s tolikom razinom autenticne nesposobnosti, kao u Plenkovicevu kabinetu.......... danas je sasvim razvidno da Sjedinjene Države ne žele nikome, pa ni nama prodavati svoje ratne avione, koji su prekonfigurirani u nekoj drugoj zemlji, u ovom slucaju u Izraelu. Hrvatska je, dakle, sklopila posao o kupnji aviona s Izraelom, a da Plenkoviceva Vlada prethodno nije provjerila može li se taj posao uopce realizirati.........Nesposobnošcu da kupi borbene zrakoplove Plenkoviceva je Vlada izravno ugrozila nacionalnu sigurnost, jer Hrvatskoj, s obzirom na uistinu opasnu geopoliticku situaciju na Balkanu, kao i na trumpizaciju jednog dijela Europe, neophodno trebaju funkcionalni ratni avioni.

VL
YA
yamda
15:01 07.02.2019.

Ako ovo nije za ostavku cijele vlade, što jest?.......LAŽ 1. Plenkovic: "Nisam vidio i ne znam o cemu se radi".....LAŽ 2. Plenkovic: Nejasni americki signali....LAŽ 3. Krsticevic: Imali smo sve dozvole Amerikanaca....LAŽ 4. Krsticevic: “S americke strane nikada ništa nije bilo sporno”.....LAŽ 5. Non paper ne postoji.........LAŽ 6. Grabar-Kitarovic: "Ne postoji papir u kojem bi se upozoravalo"......LAŽ 7. Krsticevic uvjeravao da Lockheed Martin podržava izraelsku ponudu......To je bio posao stoljeca za sve aktere, ali im nije uspio. Ti avijoni ne vrijede ni milijun US jer su za otpad, a ostatak je trebalo podjeliti.

VL
YA
yamda
15:04 07.02.2019.

Hrvatska je sekularna država, . koja po svom ustavu treba kazniti one, koji podrivaju njene zakone. Crkva je licemjerna u svom nastojanju prikazivanja svojih zastarjelih dogmi. . vodi politiku, miješajuci se u sve i svašta. . . Istovremeno štiti i taji svoj pedofilski raj, voze se u skupim autima, grade palace i žive kao da im je sotona predvodnik. . U isto vrijeme, masa gladnih i jadnih ovcica dobija upute, kako je i siromaštvo blagodat !........Naime ako je Vatikan priznao Hrvatsku zato što je to smatrao moralno opravdanim i u skladu s Božjom voljom, onda taj njegov cin nije potrebno placati, jer je to bila njegova moralna obveza. . Jednako tako ako Hrvatska smatra opravdanim i potrebnim sve ono na što se ugovorom obvezala, onda to može ciniti i bez ugovora. . Dakle ove...Ugovorne "sveze".....su cište muljaže...pljacke.i prodaje ...a od KOGA???....... .-.pa zna se........svetog Njofre koji je sišao sa neba...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.