Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REFORMA DRŽAVNE ADMINISTRACIJE

Vlada neće dijeliti otkaze u državnim službama bez blagoslova sindikata

'Unutrasnja Zagreb Hrvatska 09.09.2009. Premijerka Republike Hrvatske Jadranka Kosor izlazi iz Vlade. Photo: Anto Magzan/VLM/PIXSELL'
'Anto Magzan/VLM/PIXSELL'
07.10.2009.
u 12:59

Neminovno je da će se zbog ulaska u Europsku uniju, ali i hvatanja u koštac sa zadatkom koji prijašnje vlade nisu pokušale riješiti obujam državne administracije u kadrovskom smislu smanjiti.

Reforma državne uprave posao je koji moramo odraditi ne samo zbog ulaska u Europsku uniju nego i zbog nas samih, ustvrdila je hrvatska premijerka Jadranka Kosor nakon što je danas potpisala Sporazum o socijalnom partnerstvu sa Sindikatom državnih i lokalnih službenika i namještenika, čime se proces reformi u državnoj administraciji nastoji provesti na socijalno zadovoljavajući način, poručeno je.
 
Državna uprava danas zapošljava 52 tisuće zaposlenika, no premijerka Kosor nije željela govoriti koliko bi ih u postupku reforme državne uprave trebalo ostati bez posla.
 
No neminovno je da će se zbog ulaska u Europsku uniju, ali i hvatanja u koštac sa zadatkom koji prijašnje vlade nisu pokušale riješiti obujam državne administracije u kadrovskom smislu smanjiti.

Boris Pleša, predsjednik Sindikata, izrazio je zadovoljstvo potpisanim sporazumom koji je pružio mogućnost sudjelovanja u svim važnim odlukama koje se budu ticale reforme, poglavito u segmentu zbrinjavanja viška zaposlenih. No smatra kako se broj zaposlenih u državnim službama prečesto ocjenjuje paušalno i neargumentirano, promatranjem kroz rad u uredima i ispijanje kavica.
 
No državni su službenici i policajci koji stradavaju na svojem radnom mjestu, naglasio je Pleša.

Ključne riječi

Komentara 47

DV
dvorskaluda
13:40 07.10.2009.

Da biste mogli IŠTA kvalitetno učiniti, treba snimiti postojeće stanje; skenirati čitav radni lanac i proces u službi; tko radi, što radi, ima li problema, kako ih rješava, kako se odvija komunikacija unutar odjela, odsjeka u smjeru službenik – šeff i šef - službenik, kakva je oprema s kojom se radi – količina, broj, kvaliteta, prostor u kojem se radi.... a onda se može KVALITETNO mijenjati broj službenika, način rada, izbjeći ponavljanje poslova, dupliciranje evidencija, nepotrebno slanje građana po razne potvrde (imam hrpe primjera).

PI
Pippo9
14:14 07.10.2009.

vlada je pruzila mogućnost sindikatima da sudjeluju u svim važnim odlukama koje se budu ticale reforme, poglavito u segmentu zbrinjavanja viška zaposlenih. No smatra kako se broj zaposlenih u državnim službama prečesto ocjenjuje paušalno i neargumentirano

LO
Longday
13:21 07.10.2009.

ali činjenica je da nam je birokracija glomazna i skupa a neučinkovita ,svi nam nabacuju na nos taj nacionalni problem,uvijet za EU je riješavanje tog problema i unatoč sindikatima to će se kad tad morat počet riješavat!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije