Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razrješenja i imenovanja

Vlada na zatvorenom dijelu sjednice donijela više kadrovskih odluka

Zagreb: Na sjednici Vlade usvojen plan za cijepljenje građana protiv koronavirusa
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/2
23.12.2020.
u 16:19

Martin Makarun imenovan je članom Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na prijedlog udruga nezaposlenih i na temelju postupka koji je proveo Ured za udruge

Na zatvorenome dijelu današnje, 32. sjednice Vlada je donijela više kadrovskih odluka pa je tako imenovala Sašu Ristera povjerenikom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Orahovice.

Skupštini društva HŽ Cargo d.o.o. predloženo je imenovanje Dragana Marčinka za člana Uprave – direktora, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju na razdoblje od četiri godine.

Radi odlaska u mirovinu, s danom 31. prosinca 2020., državnoj službenici Sanji Palčić povučeno je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, te je to ovlaštenje, s danom 1. siječnja 2021., dano državnoj službenici Ani Vukas, do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika, a najduže do šest mjeseci.

Na osobni zahtjev razriješena je članica Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Tajana Drakulić, a novim je članom, koji se imenuje na prijedlog Gospodarsko-socijalnog vijeća iz redova sindikata, imenovan Domagoj Rebić.

Martin Makarun imenovan je članom Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na prijedlog udruga nezaposlenih i na temelju postupka koji je proveo Ured za udruge.

Radi isteka mandata razriješene su predsjednica i članice Upravnog vijeća Agencije za osiguranje radničkih tražbina Irena Bačelić, Jasenka Vukšić i Admira Ribičić. Novom predsjednicom ponovno je imenovana Irena Bačelić, na prijedlog ministra nadležnog za rad, a članovima Jasenka Vukšić i Ivan Sarić, na prijedlog Gospodarsko-socijalnog vijeća kao predstavnici sindikata i poslodavaca.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Preminuo legendarni hrvatski glumac Pero Kvrgić

Komentara 2

BR
branka1958
18:06 23.12.2020.

Ovak su se komunisti rotirali

K1
Kalimero_12
22:43 23.12.2020.

Naša vlada, hrvatska vlada koju vodi Plenković, vlada koja ulijeva povjerenje u ovim turbulentnim vremenima, nakon tsunamija koji ne napravio državi slučajni sa kukulele virusima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije