Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravno zastupanje

Vlada Ministarstvu gospodarstva iz proračuna odobrila 2 milijuna kn

Ivan Vrdoljak
Goran Stanzl/PIXSELL
03.07.2014.
u 14:30

Vlada je donijela zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva Narodne novine d.d. opoziv dosadašnjeg predsjednika Uprave društva Petra Piskača te imenovanje Anđelka Topolovca novim predsjednikom Uprave

Vlada je na zatvorenom dijelu današnje sjednice iz proračunske zalihe za podmirenje troškova pravnog zastupanja Ministarstvu gospodarstva odobrila 364 tisuće dolara (2 milijuna kuna).

Na djelu koji se ticao kadrovskih pitanja razriješen je dužnosti zamjenik predsjednika Upravnog odbora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije Saša Zelenika. Do imenovanja novog ravnatelja putem provedenog javnog natječaja za vršitelja dužnosti ravnatelja Hrvatskog hidrografskog instituta imenovan je Nenad Leder koje je prethodno razriješen dužnosti ravnatelja tog instituta.

"Osobama koje je Vlada ovlastila za obavljanje poslova predstojnika ureda državne uprave u županijama, ali im ističe rok od šest mjeseci, ponovno su dana ovlaštenja, s danom 4. srpnja 2014. godine, do provedbe raspisanog javnog natječaja, a najduže na vrijeme od šest mjeseci. Ovlast za obavljanje poslova predstojnika Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji dana je Editi Grubišić, u Ličko-senjskoj županiji Boženi Butković, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji Branki Saks, u Splitsko-dalmatinskoj županiji Veljanu Radojkoviću, a u Karlovačkoj Željku Spudiću", izvijestili su iz Vlade.

Smjene i imenovanja u zdravstvu

"Razriješen je Denis Petrović, član Operativne radne skupine za projektnu provedbu pojedinih reformskih i drugih mjera fiskalne konsolidacije za razdoblje 2014. – 2016. Kao dosadašnja predstavnica Ministarstva zdravlja, Vlatka Bilas razriješena je dužnosti članice u resornim radnim skupinama za provedbu mjera "Outsourcing usluga", "Objedinjena javna nabava“ i "Masterplan bolnica“. Davor Katavić imenovan je novim članom resornih radnih skupina "Outsourcing usluga“ i "Objedinjena javna nabava“, a Dijana Cimera nova je članica Resorne radne skupine za provedbu mjere "Masterplan bolnica“.

Novi član Sanacijskog vijeća Kliničke bolnice Dubrava je Željko Orihovac, a Boris Vukić razriješen je te dužnosti. Kao predstavnik Ministarstva zdravlja, Dragan Korolija-Marinić imenovan je novim zamjenikom predstavnika Vlade Republike Hrvatske u Gospodarsko-socijalnom vijeću, a dosadašnja zamjenica predstavnika Ljubica Đukanović opozvana je.

Također, Dragan Korolija-Marinić imenovan je predstavnikom Vlade u Povjerenstvu za socijalnu politiku Gospodarsko-socijalnog vijeća, kao predstavnik Ministarstva zdravlja, a Ljubica Đukanović je razriješena te dužnosti. I na kraju, Vlada je donijela zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva Narodne novine d.d. opoziv dosadašnjeg predsjednika Uprave društva Petra Piskača te imenovanje Anđelka Topolovca novim predsjednikom Uprave", zaključili su iz Vlade.

>>Bivši Milanovićevi ministri Linić i Ostojić popili piće u centru

>>Milanović: Dijete je stradalo. To se nije smjelo dogoditi!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije