Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Vlada kreće u borbu protiv lažnih vijesti

21.01.2019.
u 00:02

Među ostalim, predviđa se imenovanje nacionalne kontakt-točke čija je zadaća o pojavi namjerno plasiranih dezinformacija

Hrvatska će se aktivnije uključiti u borbu protiv lažnih vijesti kojima je cilj – iz raznih razloga – zavarati javnost. Među ostalim, predviđa se imenovanje nacionalne kontakt-točke čija je zadaća o pojavi namjerno plasiranih dezinformacija alarmira ostale članice EU.

Kontakt-točke i sustav brzog uzbunjivanja dio su Akcijskog plana Europske komisije koja se na taj korak odlučila i zbog izbora u svibnju, ali i zbog trenda da upravo lažne vijesti (fake news) i dezinformacije koje se vrlo često povezuju s populističkim pokretima, ruše povjerenje građana u institucije.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>OSOBA GODINE 2018. Deset finalista tradicionalnog izbora Večernjeg lista

>>Pogled iz Washingtona: Za Večernji list piše James B. Foley, bivši veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj

>>Nesiguran posao: Gotovo 370.000 građana radi na određeno vrijeme

 

 

Ključne riječi

Komentara 20

BA
bakulušić
21:31 20.01.2019.

Povratak Ideoloških komisija pod motom: - Drugovi, samo mi smijemo plasirati dezinformacije i lažne vijesti! Neprijatelje moramo razotkriti i u samom začetku spriječiti njihovo djelovanje. Dosta je bilo!

Avatar Apsalar
Apsalar
23:27 20.01.2019.

Šta reći? Uskoro očekujemo osnivanje MINISTARSTVA ISTINE. O, Vrli Novi Svijete, dobro došao u 1984,, na Životinjsku farmu.

MM
Marko_Maras
00:45 21.01.2019.

A prije dva tjedna najavili su Zakon o nedopuštenom ponašanju na internetu. Očito je u pitanju organizirana akcija hrvatske vlade da se uguši sloboda govora u Hrvatskoj. Isprali su mozak svima u novinama i na televiziji, sad kreću na internet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije