Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istarski HDZ:

'Vlada je ispunila obećanje, IDS podvalama nastoji skrenuti pažnju sa svoje odgovornosti'

Pula: Radnici Uljanika ponovno na ulicama i traže ostavku uprave
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/3
02.09.2018.
u 15:56

Kuščević je poručio da je u idućim tjednima ključno utvrditi kakva je budućnost plana restrukturiranja koji je predložila Uprava Uljanika, ali i strateški promisliti kako nastaviti s održivom brodogradnjom

Iz HDZ-a Istarske županije priopćeno je danas, vezano za stanje u Uljanik Grupi i isplatu plaća, da je Vlada RH ispunila obećanje, no IDS podvalama nastoji skrenuti pažnju sa svoje odgovornosti, te kako je tvrdnja da članovi Uprave nemaju veze s IDS-om 'bezobrazluk prema Istranima koji znaju kako se ovdje kroji politiku'.

"Istarski HDZ iskazuje zadovoljstvo jer je Vlada RH, predvođena predsjednikom Andrejom Plenkovićem, ispunila obećanje i našla zakoniti model kako da se radnicima Uljanik grupe isplate plaće za srpanj i kolovoz. Ali sada dio vodstva IDS-a raznoraznim manipulacijama, pokušajima prebacivanja krivnje te, prema  uobičajenoj praksi, napadima na Zagreb i agresivnim ideologiziranjem samo nastoji skrenuti pozornost s vlastite odgovornosti", istaknuto je na sastanku istarskog  Županijskog odbora HDZ-a u proširenom sastavu, na kojem je sudjelovao i politički tajnik HDZ-a i ministar uprave Lovro Kuščević, navodi se u priopćenju objavljenom na službenim internetskim stranicama HDZ-a.

Sjednica Vlade u Puli 13. rujna

Kuščević je poručio da je u idućim tjednima ključno utvrditi kakva je budućnost plana restrukturiranja koji je predložila Uprava Uljanika, ali i strateški promisliti kako nastaviti s održivom brodogradnjom.

"O tome ćemo raspravljati i na sjednici Vlade u Puli 13. rujna", dodao je Kuščević, koji je detaljno prezentirao sve što je sadašnja Vlada, još od jamstava u iznosu od 700 milijuna kuna u siječnju, poduzela kako bi pomogla Uljanik grupi.

Tajnica istarskog HDZ-a i pomoćnica ministra turizma, Monika Udovičić rekla je da su radnici zadovoljni što su u Vladi našli partnera, koji im neće nuditi prazna obećanja, već ono što je moguće.

"Stav Vlade RH vrlo je konkretan - zaštita radnika, koji su zaradili svoju plaću, ali ne i zaštita Uprave koja očito loše gospodari Uljanikom", dodala je.

Udovičić je istaknula kako istarski HDZ apsolutno podržava zahtjeve radnika da se utvrdi odgovornost Uprave te da se, rekla je "preispita aktualno strateško partnerstvo, ako se ova nekretninska igra tako uopće može nazivati".

U Uljanik i 3. Maj država uložila 14 milijardi kuna

Predsjednik istarskog HDZ-a Jurica Šiljeg rekao je da pulski gradonačelnik i predsjednik IDS-a Boris Miletić radnicima Uljanika i javnosti 'podmeće' tezu da se Vlada tobože ponaša „kao da Uljanik, Pula i Istra nisu dio Hrvatske“.

Naprotiv, rekao je Šiljeg, "Upravo je Vladino jamstvo omogućilo Uljaniku funkcioniranje u prošlih sedam mjeseci. Da nije bilo tog jamstva, plaće za radnike ne bi bilo ni u siječnju, a kamoli u srpnju i kolovozu! Umjesto da su u tom razdoblju radila na novom konceptu održivosti, članovi Uprave su se bavili time kako da sebi isplate 200 tisuća kuna bonusa", rekao je.

Šiljeg je naveo da je "od stjecanja samostalnosti, u Uljanik i 3. Maj država uložila ukupno 14 milijardi kuna", upitavši - "koliko su uložili Miletić i Jakovčić ?".

"Tvrditi da članovi Uprave Uljanika nemaju veze s IDS-om bezobrazno je prema svim Puljanima i Istranima, koji itekako znaju kako IDS ovdje kroji politiku", ocijenio je predsjednik istarskog HDZ-a Šiljeg.

Podsjetio je da Vlada nije postavljala Upravu, niti je birala Nadzorni odbor Uljanika.

"Živimo u maloj sredini, svi se poznajemo i dobro znamo na koji su način ti ljudi došli na te pozicije. Vlada nije izrađivala plan restrukturiranja, a nije ni birala strateškog partnera“, rekao je  Šiljeg na sastanku istarskog  Županijskog odbora HDZ-a, dodavši kako očekuje od Miletića da preuzme odgovornost skupa sa "svojim mentorom Jakovčićem", stoji, uz ostalo, u priopćenju.

Pogledajte i gostovanje Darka Milinovića u studiju Večernjeg lista:

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar arba_arba
arba_arba
15:59 02.09.2018.

izjava skurog Miletica je vrh bezobrazluka

Avatar Celzijus
Celzijus
18:03 02.09.2018.

Desetljećima se naš novac ulaže u brodogradnju koja samo proizvodi gubitke. Dokle? Jel nema u cijeloj zemlji nekog pametnog pa da se ti prostori koriste za nešto profitabilno? Ak brodogradnja ne donosi profit ukinimo je i proizvodimo ono kaj nee budu morali financirati svi Hrvati.

BA
baegnian1
18:57 02.09.2018.

Nemaju veze a svi su IDS!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije