Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inventar u NSK

Vlada i stožer sjede na stolcima koji u trgovini vrijede oko tri tisuće eura po komadu

Sastanak radne skupine za praćenje provedbe nepovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
15.02.2021.
u 10:00

Iz NSK potvrdili su da su naručili pedeset komada ovih stolaca za potrebe predsjedanja Vijećem Europske unije. Potvrdili su da je proizvođač stolica tvrtka Vitra te da je riječ o modelu EA 117. Međutim, tvrde da su ih naručili za samo 8730 kuna po stolcu, i to preko zagrebačke tvrtke Themelia

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, gdje se sada održavaju sjednice Vlade i presice Stožera civilne zaštite, nalaze se stolci koji u maloprodaji vrijede oko tri tisuće eura po komadu, a ima ih pedeset. Nabavljeni su za potrebe predsjedanja Vijećem Europske unije.

Riječ je o Eames Aluminium Management stolcima. Dizajnirani su davne 1958. godine, a glase kao remek-djelo dizajna i proizvodnje. NSK je prilikom uređivanja naručio sveukupno pedeset ovakvih stolaca, i to s kožnom presvlakom. Cijena modela EA 117 s kožnom presvlakom, kakav je nabavljen za NSK, na službenim stranicama Vitre iznosi 3140 eura s troškovima poreza i dostave, pišu 24sata

Iz NSK su potvrdili da su naručili pedeset komada ovih stolaca za potrebe predsjedanja Vijećem Europske unije. Potvrdili su da je proizvođač stolaca tvrtka Vitra te da je riječ o modelu EA 117. Međutim, tvrde da su ih naručili za samo 8730 kuna po stolcu, i to preko zagrebačke tvrtke Themelia. Ugovor vrijedan 1081 milijun kuna bez PDV-a između NSK i Themelije sklopljen je 14. studenoga 2019. godine, a osim ovih stolaca, obuhvaćao je i fotelje, taburee, visoke stolice, stolove i stoliće.

Uvidom u troškovnik i tehničke specifikacije čini se da su namjeravali nabaviti točno ovaj model stolica. Detaljno su navedeni uvjeti nabave, od milimetarski precizno navedene debljine i težine kože, postojanosti na svjetlost i trljanje, preko dimenzija kotača do milimetarski određene visine, širine i dubine. Od zadanih parametara dopušteno je bilo odstupanje od 2 posto. Osim toga, u troškovniku je istaknuta fotografija ovog modela stolca, Eames Aluminium Management. Postoji i jeftinija verzija modela s platnenom presvlakom. Nabava nije financirana iz fondova Europske unije. 

Na natječaj su se javila dva ponuditelja, od kojih je izabrana Themelia koja je dala najpovoljniju ponudu.

Zbog čega iz NSK navode cijenu stolca od 8730 kuna, dok Vitra ističe trostruko veću svotu? Iz Themelije su se na upit 24sata pozvali na članak ugovora koji propisuje zaštitu tajnosti podataka. Ipak, potvrdili su da je riječ o originalnim Vitra proizvodima.

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
10:16 15.02.2021.

Tvrde da su ih platili samo 8730 kn po stolici. SAMO 8730 kuna. SAMO. Pa kakvi su to ljudi?

OB
Oblivion
10:46 15.02.2021.

Šta ima i hidraulični dildo da vas usput i prca??

Avatar Udruga_Briselskih_Anemicara
Udruga_Briselskih_Anemicara
10:48 15.02.2021.

Kriminalci na koznim stolicama od 3000 eura, a ljudi u Banovini u sugavim kontejnerima, bahatluku anemicnog vozda nema kraja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije