Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potres na tržištu rada
Povratak na članak

Vlada hitno povećava kvote

Ove će godine u Hrvatskoj moći raditi 35.500 stranaca, umjesto planiranih 31.000, od čega najviše kao pomoćni radnici u turizmu.

Komentari 7

AC
acer7
09:26 07.06.2018.

Naravno ima i onih koji imaju koristi od toga da im netko dovede nekog tko je dovoljno očajan da radi za malu plaću. Ti sad jako grizu, jer su naučeni za par mjeseci zaraditi za par godina unaprijed.

VL
AC
acer7
08:54 07.06.2018.

Zadnja nada za preživjeti od rada u HR je bila da zbog nedostatka očajnih radnika dođe do povećanja plaća, time potrošnje, pa time gospodarstva što opet dovodi do povećanja plaća i tako u krug. No vlada je elegantnim potezom ugasila zadnji vlak. Radnici koji će ovdje doći, to su očajnici koji će ovdje čekati šansu da iz HR krenu dalje za EU, no kako ih ima puno a HR mala, to je za HR pojmove neiscrpan broj onih koji će doći preživjaljati ovdje na par mjeseci i dalje.. a to znači kraj radnika u HR.

VL
WE
weAreCro
09:50 07.06.2018.

Naravno da ce ovo imati kontraefekt, uvozi se needucirana i nekvalificirana radna snaga samo da bi se popunile rupe. Dvije obitelji prijatelja iz inozemstva koji su prosli vikend bili u Istri ostali su jako razocarani osnovnom uslugom u hotelima i restoranima, ono sto su mi ispricali je jednostavno bruka i sramota Hrvatske. Kakva antireklama, ne shvacaju da to sto se krpamo sa svakavim strancima ce ostaviti ogromne posljedice u turizmu, to cemo poceti osjecati vec od iduce godine kada nam se odredeni broj nezadovoljnih gostiju nece vise vracati.

VL
BU
bugavuga
08:52 07.06.2018.

Za taj kikiriki bi radio i ja ali kad sam se javljao i kao pomoćno osoblje za rad u turizmu nisu ni odgovorili, a govore kako im manjka ljudi

VL
RI
rightside
09:06 07.06.2018.

evo jucer cujem kako se u zg nudi posao pomocnog kuhara za 4500kuna i niko nece, a zasto nece? e zato jer pod "pomocni kuhar" moras cjeli dan peci samo pice., tj bit picajol a "vrhunski ugostitelj",gazda je zamislio tako rjesit nestasicu picajola,,)))))

VL
Avatar nekakav
nekakav
10:45 07.06.2018.

jako smo tužni što će nas na našem moru usluživati mlade moldavke i ukrajinke, makedonke... na srbijanke i crnogorke, bosanke, smo već i zaboravili. al sve bih dao da me usluži jedna kata ispod makarske... baš zgodno kako u vrijeme pomame eu sirotinje za ljetovanjem kod nas mi imamo problem sa radnicima u turizmu. dal će dalmatinci nešto naučiti, nisam siguran, nisu oni prilagodljivi, oni su derali istu kozu 25 godina, dok nije presušila. problem je konobaru bio dati jedan dan slobodno u tjednu, malo veću plaću, osigurati mu pristojan smještaj, da se i on osjeti dijelom turističke ponude mjesta u kojem radi. ali guljenje kože turistima i radnicima je počelo ubirati svoje prve plodove. ako sad dignu cijene, a spremaju se, ostat će bez gostiju. ako ih ne dignu, ništa od novog auta ove godine. a tražiti od žene, braće, djece, rođaka, da ti rade u kafiću/restoranu, je nemoguće. tražiti da ti peru posteljinu i čiste sobe je opasno. 'da ti ja čistim za 5.000 kuna, jes normalan..!'.

VL
MU
mulag
08:49 07.06.2018.

za kikiriki

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.