Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Đuro Đaković

Vlada dala jamstva za nastavak posla s vojnim oklopnjacima

kosor (1)
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/11
16.07.2010.
u 14:38

Nastavak je posla spas za 250 radnika Specijalnih vozila "Đuro Đaković" i oko tisuću zaposlenika njegovih kooperanata.

SLAVONSKI BROD -  Potpisivanjem dodatka ugovoru između Ministarstva obrane RH, finske Patrije i Đure Đakovića u nazočnosti predsjednice Vlade Jadranke Kosor, ministra financija Ivana Šukera, ministra prometa Božidara Kalmete te drugih uzvanika, nastavlja se započeti posao na izradi 126 borbenih oklopnih vozila (BOV). Ovim dodatkom ugovora Vlada je osigurala jamstvo za nastavak posla vrijednog 182 milijuna eura.

- Bez ovih jamstava ne bi se mnogo moglo napraviti, a hrvatska je Vlada izišla ususret Đuri Đakoviću te osigurala jamstva za financiranje obrtnog kapitala  i očuvanje radnih mjesta. Iznimno sam zadovoljna i sretna jer završava naš jedan veliki posao, a drugi jako važan posao tek počinje. Jedan od najvažnijih ciljeva ovog dodatka ugovoru jest opremanje naših Oružanih snaga ovim borbenim vozilima s najsuvremenijom vojnom tehnologijom. Što se pak tiče Đure Đakovića, Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije i očuvanja radnih mjesta u ovim teškim, kriznim vremenima i opstanka metalskog diva Đure Đakovića, nadam se da će ovaj posao omogućiti otvaranje i novih radnih mjesta - rekla je povodom potpisivanja ugovora premijerka Kosor.

Dodala je da se ovime Đakoviću otvara put na nova, treća  tržišta borbenih oklopnih vozila te da Đuru Đakovića uskoro očekuje i novi posao izrade stotinu vagona za HŽ. Na poslu izrade borbenih oklopnih vozila radit će 250 radnika Specijalnih vozila "Đuro Đaković" te još oko 1000 radnika njihovih kooperanata u Đakoviću i izvan, pa će nastavak posla u sljedećih pet godina  značiti egzistenciju za više od 1300 obitelji.

Komentara 27

FE
Felicijen
15:21 16.07.2010.

Trebat će im takva vozila za Varšavsku i neke druge Varšavske kojih će biti ove jeseni sve više....

MA
marcellogo
19:28 17.07.2010.

@MahnitiTapir 2% bdp-a na obranu je jedan cilij da mnogi clanova Nato-a nisu postupili i prije globalne krize. @ maxell Vierovali ili ne,182 miliuna eura za 126 teška oklopna vozila je vrlo dovolna cijena.

MA
maxell
09:44 17.07.2010.

Zasto su nam potrbena oklopna vozila kaja kostaju 182 milijuna eura???? Mozda za zastitu vlade od nazadovoljnih gradjana ili ?????? za zastitu projekta u Varsavskoj !!! Znade li neko zasto su nam potrebna ta vozila NATO ih ima toliko puno da im fale vozaci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije