Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vlada odlučila

Vrdoljak: Izuzet ćemo iz prodaje dionice Đ. Đakovića i ustupit ih HRVI

Vlada RH
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
18.03.2015.
u 13:30

Ministar Vedran Mornar pojasnio je da će se financiranje troškove prijevoza srednjoškolaca izuzeti od ovrha

Na današnjem otvorenom dijelu 219. sjednice Vlade RH, koja je započela u 13 sati raspravljalo se o ukupno 25 točaka.

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić predstavio je prvu, odnosno nacrte prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Prekršajnog zakona koji je jednoglasno usvojen.

Redom je uslijedilo usvajanje ostalih nacrta konačnih prijedloga pojedinih zakona poput Zakona o sudovima za mladež, Zakona o zaštiti novčarskih institucija i Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

- Ovim omogućujemo brže raspolaganje te stavljanje u funkciju nekorištenog poljoprivrednog zemljišta - komentirao je ministar Tihomir Jakovina. Boris Lalovac osvrnuo se na dodjelu sredstava žurne pomoći za ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda nastalih od poplave i tuče u 2014. godini u Vukovarsko-srijemskoj županiji te pomoć za štete nastale od poplave u kolovozu 2014. godine u Gradu Slatini u Virovitičko-podravskoj županiji. Istaknuo je da će država tim područjima omogućiti pomoć u iznosu od 14 milijuna kuna.

Usvojeni je i prijedlog o dopuni Odluke o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju siječanj - lipanj 2015. godine.

- Financiramo prijevoz učenika u cijeloj RH, da bi postotak učenika koji završavaju srednju školu i dalje bio drugi najviši u Europi - kazao je premijer Zoran Milanović dok je ministar Vedran Mornar pojasnio je da je bitno i što će se financiranje troškove prijevoza srednjoškolaca izuzeti od ovrha.

 Jednoglasno je i prihvaćena i 14. točka dnevnog reda koja se odnosila na prodaju dionica kompanije Đuro Đaković.

- Izuzet ćemo iz prodaje dionice Đure Đakovića vrijedne 14 milijuna kuna i ustupit ćemo ih HRVI čiji su zahtjevi neriješeni - najavio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Na sjednici su, između ostalog, usvojene i odluke za financiranje održivih hrvatskih željeznica u Europi te prijedlog odluke o pokretanju postupka za sklapanje Ugovora o financiranju između Republike Hrvatske i Europske investicijske banke za Projekt nacionalnog sufinanciranja EU fondova u razdoblju od 2014. - 2020. godine. Odlučeno je da će HŽ Cargo financirati obnovu voznog parka, modernizaciju i integraciju infrastrukturne tehnologije s 41 milijunom eura.

>>'Hrvatska bi zbog poništenog natječaja mogla ostati bez 150 mil. eura'

 >>Linić: U dvije godine provedbe postignut je cilj, zašto se Vlada ne hvali time?

Komentara 7

Avatar johny21
johny21
14:05 18.03.2015.

opet predizborni trikovi....

EV
Evaluna0309
13:28 18.03.2015.

Sjetili su se da treba nešto raditi, kasne samo tri godine, a što je najgore od svega i ovo će ostati samo na raspravama, kao i obično, puno pričaju, a malo rade.

UI
Uvijek_iskreno
13:21 18.03.2015.

Vlada samo raspravlja ali ništa ne radi. I sve te odluke koje donesu nemaju veze sa zdravom pameti, pogledajmo samo u kakvom nam je katastrofalnom stanju poljoprivreda i gospodarstvo. 3 godine zasjedaju a ni jednu dobru odluku ili zakon nisu donijeli kako bi se napredovalo. Sramota!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije