Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE

Očekivanja dramatično pala: Većina građana razočarana u Plenkovićev rad

Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
09.12.2017.
u 19:35

Plenkovićeva Vlada, uspoređujući je s prethodnom Tihomira Oreškovića, bit će podjednaka, smatra 41 posto ispitanika

Prema istraživanju Dnevnika Nove TV koje je provela agencija Ipsos građanima su očekivanja od ove Vlade u odnosu na početak mandata dramatično opala. Za svakog drugog ispitanika ili njih 51 posto očekivanja od Vlade su ispod onoga što su mislili na početku.

Za njih 39 posto očekivanja su u skladu s onim što su očekivali na početku mandata, a samo njih 7 posto sada ima veća očekivanja nego na početku mandata. Ne zna njih 3%.

Dnevnik Nove TV proveo je istraživanje s istim pitanjem i nakon 100 dana ove Vlade. 52 posto ispitanika je od tada nove Vlade imalo očekivanja u skladu s onim čemu su se i nadali. Tek je trećina ispitanika bila već tada razočarana i za Vladu su rekli da je ispod očekivanja, a 10 posto njih bilo je prezadovoljno jer je za njih Vlada bila iznad očekivanja.

Što se tiče očekivanja od premijera Plenkovića u odnosu na početak mandata, 52 posto građana je razočarano i smatra da je njegov rad – ispod očekivanja. 39 posto ispitanika ocijenilo je rad premijera u skladu s očekivanjima u odnosu na početak mandata, a njih 7 posto je zadovoljno i njegov rad ocjenjuje iznad očekivanja.

Ne zna njih 2 posto. U siječnju, na 100 dana Vlade, 53 posto ispitanika ocijenilo je njegov rad u skladu s očekivanjima, dok je tada njih 24 posto već bilo razočarano i njegov su rad ocijenili ispod očekivanja.

Plenkovićeva Vlada, uspoređujući je s prethodnom Tihomira Oreškovića, bit će podjednaka – smatra 41 posto ispitanika. Da će biti bolja misli pak njih 39 posto, a lošija njih 18 posto. Ne zna 2 posto. Zanimljivo kako je u siječnju 49 posto građana mislilo kako će ova Vlada biti bolja od prethodne koja je trajala 10 mjeseci.

Plenkovićeva Vlada bolja je u odnosu na Vladu Zorana Milanovića – tako smatra 37 posto građana. Da je podjednaka misli njih 31 posto, a da je lošija, 28 posto građana. Ne zna njih 4 posto. No, opada broj građana koji misle da će ova Vlada biti bolja o Milanovićeve. U siječnju je to mislilo 50 posto ispitanika, da će biti ista njih 29 posto, a lošija 18 posto.

Pogledajte i galeriju: Što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti

Andrej Plenković
1/10

Komentara 52

Avatar kravata
kravata
19:44 09.12.2017.

Dobar prolaz prema broju novinrskih oporbenih anti djelovanja pa ako treba danima ponavljati dok se ne iskopa neka nova tema slicna cokoladici koja nema nikakve veze sa politickim problemima drzave.

ST
stefj
20:32 09.12.2017.

Puno premalo, tako se najbolje može okarakterizirati ova vlada. Umjesto jasnih protržišnih reformu, krenulo se u udovoljavanje državnim i javnim službama, udovoljavanjem interesnim skupinama, a od pravih reformi se odustalo... Nema ukidanja parafiskalnih nameta, nema smanjenja poreza, ništa... Ovo je neizmjerno bolje od Milanovića, no nije dovoljno. Očito ne postoji snaga u politici i volja u društvu smanjiti broj ovisnih o proračunu. Država gdje preko 50% zaposlenih radi u državnim i javnim strukturama, gdje je 73% građana ovisno o proračunu nema niti teoretske šanse za uspjeh... No sindikatima i medijima je najveća kletva kada se spomene profit, a u društvu je uspjeh valoriziran kao najveće zlo. Potrebiti se smatraju stupom društva, nije čudno što struka, mladi i sposobni napuštaju Hrvatsku...

RO
rokoxy1
19:52 09.12.2017.

Cinjenica je da mi nemamo koga boljeg postavit na celo Premijera ,i zato kazem da je ovo najbolja opcija...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije