Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorenje HAK-a

Vjetar i magla ometaju promet na cestama. Postoji opasnost od poledice

vjetar na autocesti
Nel Pavletic/PIXSELL/Ilustracija
23.01.2020.
u 06:40

Na dijelu dionice autoceste A1, izmedu tunela Sveti Rok i ćvora Zadar 2 zbog magle se vozi uz ogranicenje brzine od 80 km/h

Zbog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodoskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I. i II. skupina).

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na vlažnim dijelovima kolnika u unutrašnjosti. Zbog magle vidljivost je mjestimice smanjena u unutrašnjosti i Dalmaciji. Na dijelu dionice autoceste A1, izmedu tunela Sveti Rok i ćvora Zadar 2 zbog magle se vozi uz ogranicenje brzine od 80 km/h.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Video: Kako voziti po buri

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije