Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje za krvavu pljačku zaštitara u Đakovštini

'Pomislio sam da su maškare, no i prije nego sam to izgovorio, zapucali su nam po šajbi'

Osijek: Privođenje osumnjičenog za razbojništvo nedaleko Đakova
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
01.03.2021.
u 13:20

Suđenje Iliji Ćoriću (23), Ahmetu Aliji (27) i Zvonimiru Matanoviću (24), zbog pljačke gotovo 800.000 kuna i pokušaja ubojstva zaštitara Marija Leithama i Krunoslava Balešića, započelo je jučer ispočetka

Jesu li u zaštitare pucala obojica razbojnika ili samo jedan, u krvavom prepadu na vozilo zaštitarske tvrtke Aleph Tau u listopadu 2019. u Đakovštini, bilo je ključno pitanje i na jučerašnoj raspravi na sudu u Osijeku.

Inače, suđenje Iliji Ćoriću (23), Ahmetu Aliji (27) i Zvonimiru Matanoviću (24), zbog pljačke gotovo 800.000 kuna i pokušaja ubojstva zaštitara Marija Leithama i Krunoslava Balešića, započelo je jučer ispočetka, zbog protoka vremena. Ponovili su kako se ne osjećaju krivima.

Svu trojicu se, naime, tereti za dva pokušaja teškog ubojstva i četiri razbojništva na cesti između Hrastina i Koprivne. Po optužnici, Ćorić je "čuvao stražu" kod automobila skrivenog u šumi i osigurao bijeg, a pucali su na cesti Alija i Mijatović.

Rafalnom paljbom, ispalili su najmanje 17 hitaca u smjeru vozila.

- Čim smo vozilom izašli iz zavoja, njih su nas dvojica dočekala, jedan s lijeve, drugi s desne strane ceste. Bili su potpuno u crnome i s fantomkama na glavi. Pomislio sam da su maškare, no i prije nego sam to izgovorio, zapucali su nam po šajbi, bez ikakvog upozorenja – prisjetio se na suđenju zaštitar Mario Leitkam (29) krvavog 21. listopada 2019. oko 14 sati, kada je ranjen, zajedno s kolegom Krunoslavom Balešićem (43). Oduzeli su im mobitele i službene pištolje, ukrali 773.000 kuna utrška iz NTL-ovih trgovina i ranjene ih ostavili na cesti.

Ilija Ćorić i sam je radio u tvrtki Aleph Tau, a samo dva-tri dana ranije, baš je s Leitkamom bio zajedno u smjeni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije