Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sud protiv crkve
Povratak na članak

Vjeroučiteljima se ne može dati otkaz jer nisu u crkvenom braku

Ustavni sud Španjolske presudio je u korist vjeroučiteljice koja se nije crkveno vjenčala

Komentari 8

IR
irani
09:48 22.04.2011.

\"Njezin brak nema nikakve veze ili implikacija na posao koji obavlja\" Time je sve receno. Zivimo u 21. stoljecu.

VL
PR
probuđen
10:07 22.04.2011.

Španjolci su imali jaku inkviziciju,bili kolonijalni osvajači i uništavali napredne civilizacije Inka i Maya,imali režim Franca,i opet su uspjeli pobijediti crkvu homoseksualnim brakovima i posvajanjima djece,kao i ovim činom pred ustavnim sudom.imaju socijalističku vladu što i znači državu bez uplitanja crkve u vlasti.Fascinacija je koliko španjolski narod brzo uči sve povijesne lekcije,zemlja na rubu bankrota sa Portugalom također,uvijek u svemu ide naprijed.a mi više nemamo nikakve moralne norme,sve ide unazad otpočetka hrvatske države.Nije da su Španjolci uspješniji od nas u ovom slučaju,već je ovo dokaz da crkva uvijek treba biti odvojena od države i nema se što miješati u egzistenciju građana,pa bili oni i vjeroučitelji i vjeroučiteljice.

VL
MM
Mladen Miletić
10:07 22.04.2011.

Da to je dobro šta EU i Hag nam govore i sude jel u Hrvatskom balkanu su samo zna se lude ! Ustavni sud Španjolske presudio je u korist vjeroučiteljice koja se nije crkveno vjenčala .. Znbači li to a znači slobodu ako se Bog tj njegove sluge ne umješa svojim diktatom u seksualni život i \"ljubav\" vjernika....

VL
LA
Lastavica
10:17 22.04.2011.

Pa zašto ondamnogi popovi i dalje predaju vjeronauk kao i neke \"časne\" kad se zna da su u nemoralu, što sa svećenicima koji uopće ne skrivaju svoje ljubavnice, što više imaju djecu. nisu li takvi po sakramentu ređenja u preljubu, a crkva i dalje okreće pogled kao da ih ne interesira. kad se piše Kaptolu o tome odgovora ili nema ili se sve ubražava na način da se bludnika premjesti u drugu župu. kakvog li samo licemjerja, lopovi jedni, glumci.

VL
ST
starimladi
15:20 22.04.2011.

\"– Učitelji bi trebali vjerovati u ono što predaju djeci, rečeno je u komentaru španjolskog katoličkog radija COPE.\" Pa da, ali i svećenici bi trebali vjerovati u ono što propovijedaju od bogataša, deve i iglene ušice i Kraljevstva Nebeskog, doo skromnosti, poštenja i služenja bližnjem. Ali za svećenike vrijede neka druga pravila.

VL
SI
sinaj
16:32 22.04.2011.

Koji budalaški sud, nevjerojatno! Katolički vjeronauk ne može predavati bilo tko samo zato što je završio teologiju već mora dobiti mandat ili dopuštenje od strane biskupa, što je sasvim razumljivo. Jbt, koji licemjeri

VL
SI
sinaj
16:36 22.04.2011.

probuđen je napisao/la: Španjolci su imali jaku inkviziciju,bili kolonijalni osvajači i uništavali napredne civilizacije Inka i Maya,imali režim Franca _____________________________________________ Idešššš,kakvo nepoznavanje povijesti. A navedeni uopće nisu bili kolonijalizatori koji su kolonijalizirali sva okolna plemena i napravili od njih robove. Ti bi mogao izvoziti svoju glupost

VL
OB
-obrisani-
13:12 23.04.2011.

Pa da ......Evanđelje trebaju podučavati - pederi , prostitutke , masoni , agnostici........tako je \"presudio\" - Europski \"sud pravde\"..........šta vam nije jasno ??!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.