Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'IZRAZIO JE ČVRST STAV'

Crkva se oglasila o vjeroučitelju: Zbog novih izazova sam je zatražio premještaj?

Marin Miletić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/3
21.12.2019.
u 12:07

Radi u našoj školi 14 godina i šteta da je tako otišao, ali možda je to novi izazov za njega, rekla je ravnateljica Đudita Franko

U niti jednoj fazi donošenja ove odluke vjeroučitelj Miletić nije bio izostavljen ili se nije uvažilo njegovo mišljenje. Naprotiv, u posljednjem razgovoru sa mnom kao predstojnicom Ureda vjeroučitelj Miletić izrazio je čvrsti stav da bi promjena radnog mjesta za njega bila ujedno prilika za neke nove vjeroučiteljske izazove i pothvate s mladima s kojima do sada nije imao priliku raditi te da više nema potrebu ostajanja u školi u kojoj je dao svoj maksimum - izjavila je dr. sc. Ksenija Rukavina Kovačević, predstojnica Katehetskog ureda i Ureda za katoličke škole Riječke nadbiskupije odgovarajući na upit Novog lista o premještaju vjeroučitelja Marina Miletića.

Rukavina je kazala kako u ni jednom trenutku nije stekla dojam 'da će to stvoriti alarmantnu situaciju u Hrvatskoj koja je sada prisutna u javnosti'. Dodala je i kako ga je osobno podržala u odluci te da Riječka nadbiskupija i Katehetski ured nisu to potencirali.

Ravnateljica Prve hrvatske sušačke gimnazije, Đudita Franko, kaže da je šteta što je tako otišao.

– Radi u našoj školi 14 godina i šteta da je tako otišao, ali možda je to novi izazov za njega. Osobno nemam ništa s tim. To je odluka Katehetskog ureda, kazala je ravnateljica, navodi Novi list.

- Svaki oproštaj baš boli, a pogotovo oproštaj od 14 godina davanja svakog atoma za neke naše priče u Sušačkoj. Ali i još većeg bogatstva koje sam primio. Jer kakav sam ja danas prvenstveno zahvaljujem dragom Bogu i mojoj Danijeli, ali i mojoj zbornici, kolegicama, kolegama, učenicima. Moji kolege su ti kroz koje sam rastao i koji su me čini boljim čovjekom. Svakome bih zaželio raditi sa takvim ljudima, a pogotovo s takvim gimnazijalcima. Moja Crkva je i dalje uz mene i uz njenu potporu upuštam se u nove izazove i radujem se svemu onome što me čeka. Piše u Bibliji: Bog sve okreće na dobro s onima koji ga ljube. Zato će ovo sve biti baš dobro - poručio je Miletić u emotivnoj poruci objavljenoj na YouTubeu.

Komentara 6

RP
rpzagreb
14:23 21.12.2019.

U cijeloj ovoj priči netko besramno laže.

DO
domagoj1492
13:35 21.12.2019.

Taj lik nije normalan. Treba ga maknuti iz škole kao i onoga koji je brljavio na govornici da je “mrtav čovjek” a radi tek 13 godina. To su frustrirani likovi kojima su drugi krivi za njihove neuspjehe.

RO
ronyday
12:35 21.12.2019.

Ovaj očito nije normalan i takvi agresivni tipovi sigurno ne bi trebali predavati vjeronauk u kojem se treba učiti o toleranciji, poniznosti, dobroti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije