Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Renesansni festival

Viteške igre, dvorske lude i selo gubavaca

Foto: Damir Špehar/Pixsell
1/10
20.08.2018.
u 12:03

Organizatori iz gradske Turističke zajednice najavljuju i najbogatiju ponudu srednjovjekovnih jela poput vepra i zeca

Renesansni festival, najveća turističko-povijesna i edukativna manifestacija u ovom dijelu Europe, počinje 23. kolovoza i potrajat će do nedjelje na prostoru bedema u Koprivnici. Glavna tema bit će tajne željeza.

Otvorenje manifestacije je u četvrtak u 19 sati na gradskim bedemima, gdje će se održavati i srednjovjekovni sajam, koprivnički mušketiri priredit će vatreni show, prikazat će se taljenje željezne rudače u glinenim pećima, održat će se renesansna modna revija, igre i plesovi, a jedna od atrakcija bit će i veliki drveni labirint.

Organizatori iz gradske Turističke zajednice najavljuju i najbogatiju ponudu srednjovjekovnih jela poput pečenog vola, vepra, zeca i šarana do vina i medovine.

U srednjovjekovnoj pivovari nudit će se samostansko pivo od koprive. Jela i pića bit će posluživana u drvenim i keramičkim posudama i kriglama. Bit će tu i izložbi divljih i domaćih životinja, nastupa sokolara, viteških igara, gađanja opsadnim spravama, nastupa srednjovjekovnih zabavljača - žonglera, dvorskih luda i štulaša, srednjovjekovni ragbi i nastupi viteških skupina iz više zemalja...

Upriličit će se mistični noćni život pod mjesečinom i bakljama, život u selu gubavaca i kmetske igre. U petak program počinje u 15, a u subotu i nedjelju u 10 sati. 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar adminjepeder
adminjepeder
12:31 20.08.2018.

Dvorske lude i selo gubavaca-Hrvatska u malom.

MA
Manstein
06:34 21.08.2018.

Molim druga Beru da ostane u selu gubavaca ako je vec na festivalu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije