Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBEĆANJE

Visovi će proizvodi iz Pamučne ići u trideset država diljem svijeta

pamucna
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
18.05.2010.
u 15:41

Željko Pavlek, glasnogovornik T7 grupacije u kojoj je i Vis Varaždin, kaže da tvrtki nije u interesu ništa rasprodavati, nego širiti ponudu i izvoziti.

Tvrtka Vis iz Varaždina do kraja lipnja trebala bi uplatiti 30,8 milijuna kuna i postati novi vlasnik Pamučne industrije u Dugoj Resi.

Poštivanje ugovora

– Poštivat ćemo uvjete ugovora po kojima je Pamučna prodavana - zadržat ćemo radnike i u godini dana zaposliti još najmanje 100 djelatnika. U Dugoj Resi ćemo nastaviti proizvoditi tekstil i tekstilne proizvode koje ćemo, kao i drugi asortiman tvrtke Vis, prodavati u tridesetak država u Europi i svijetu gdje već izvozimo – kazao je Željko Pavlek, glasnogovornik T7 grupe i Vis Varaždina i dodao da o nekim poslovnim detaljima ne može govoriti dok proces kupnje ne završi.

Vis Varaždin proizvodi kišobrane, suncobrane, marame, kravate i drugu tekstilnu galanteriju. Stečajna upraviteljica Pamučne Jasna Brajdić rekla je da je zadovoljna što će tvornica dobiti novog vlasnika i što je licitirana za 20,8 milijuna kuna više od početnog iznosa na dražbi, ali da će biti potpuno zadovoljna kada kupac uplati 30,8 milijuna kuna. Slično misli i tridesetak radnika koji od prosinca u Dugoj Resi proizvode samo struju.

– Nema bojazni da će se ponoviti prethodni scenariji - mi smo ozbiljna tvrtka i ne bismo uložili toliko energije, truda i novca, a da nemamo osigurana sredstva i volju da tvornicu i kupimo. Naši su stručnjaci, inženjeri, građevinari, financijski stručnjaci, snimili postojeće stanje u Dugoj Resi prije dražbe. Točno znamo što smo kupili i koliko moramo uložiti – rekao je Željko Pavlek.

Država najveći vjerovnik

Vis nema namjeru ništa preprodavati, dodao je, kako se već počelo nagađati u nekim medijima.

– Želimo revitalizirati proizvodnju tekstila i zadržati postojeću djelatnost proizvodnje struje – tvrdi glasnogovornik.

Pamučna je u stečaju devet godina, 15 se javnih dražbi na karlovačkom Trgovačkom sudu nije niti održalo jer nije bilo zainteresiranih kupaca. Bivšim radnicima Pamučna industrija duguje 28 milijuna kuna, u prvom isplatom redu radnici bi za plaće trebali dobiti osam milijuna kuna. Država potražuje 50 milijuna, banka pet. No, sigurno je da se svi vjerovnici neće moći namiriti iz 30,8 milijuna kuna.

Komentara 1

FE
felix3
07:19 20.05.2010.

Baš me zanima kako će završiti ova agonija s tvornicom koja traje već previše vremena. Dobili tvornicu za sitnu paru i neka im to bude postreh da ulože u proizvodnju. Za neke stvari ne treba puno investirati, recimo hidrocentrala radi i zarađuje, trebalo bi ju staviti u plan investicija i uložiti u novu ako bi se htjelo povećati kapacitet, tu ne možeš biti na gubitku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije