Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pelješki most

Visoki upravni sud odbio je tužbu grčkog Avaxa

Pelješki most
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/3
14.06.2019.
u 11:20

Ta odluka znači da Hrvatske ceste ipak moraju donijeti odluku o odabiru, što se očekuje ovih dana

Visoki upravni sud odbio je tužbu grčkog Avaxa protiv rješenja Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave kojim je poništena odluka Hrvatskih cesta da pristupne ceste Pelješkom mostu, odnosno dionicu Duboka – Sparagovići, gradi ta tvrtka.

Ta odluka znači da Hrvatske ceste ipak moraju donijeti odluku o odabiru, što se očekuje ovih dana. Nakon što donesu odluku ipak nije sve gotovo jer tada slijedi proces žalbe na koju imaju svi odbijeni ponuđači.

Naime, s Avaxovom tužbom nadmetanje za gradnju pristupnih cesta Pelješkom mostu dobilo je novi zaplet. Ponude na tom nadmetanju otvorene su još lani u lipnju, no Hrvatske ceste su odluku o odabiru donijele tek krajem veljače ove godine. Na odluku da Avax dobije taj posao, čija je procijenjena vrijednost 482 milijuna kuna, žalili su se austrijski Strabag i grčki Aktor. No grčka žalba je odbijena.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
11:34 14.06.2019.

Doći će jednom kraj i ovoj trakavici. Žalbi će naravno biti opet zato izvođača treba pomno odabrati jer je svakim danom rok dovršetka radova sve kraći i kraći !

NA
naskvarner
12:19 14.06.2019.

nevjerojatno da niste u stanju nepravite nekoliko fotografija napredovanja tih radova na mostu, dok se ti reporte bave nekim temama bez ikog znacenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije