Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPLAĆIVALA SI NAKNADE
Povratak na članak

Višemilijunske malverzacije u Centru za rehabilitaciju i Domu za starije i nemoćne

77-godišnjakinja je povrijedila svoju dužnost zaštite tuđih imovinskih interesa koji se temelje na zakonu te pribavila protupravnu imovinsku korist i prouzročila materijalnu štetu Centru i Domu, kao i korisnicima navedenih ustanova – kažu u PU varaždinskoj

Komentari 6

DA
damascus
11:48 25.01.2021.

Facinantno, to je još jedan dokaz da je briga o starijima, posebice glede domova za starije i nemoćne prepuštena na milost i nemilost profiterima ali i kriminalcima, Država izmiče i prepušta taj sektor privatnicima koji vide jedino i interes uu lakoj i brzoj zaradi. Kakva je vlast ništa ne treba čuditi.

VL
IB
iva.begovic
16:43 25.01.2021.

Jedinice lokalne samouprave tj. županije, trebale bi se više uključiti u brigu o starijima. Prepusti se privatnicima i udrugama, a onda drvlje i kamenje na njih. Nije u redu. Varaždinska županija npr. ima odličnu priliku u Varaždinskim Toplicama, u miru i zelenilu, blizu termalne vode, izgraditi objekt skrbi o starijima i nemoćnima. To je toliko dobra lokacija za tu svrhu da bi bilo atraktivno i onima iz susjednih zemalja. Umjesto toga, županija je odlučila izgraditi spinalni centar tj proširiti i poboljšati specijalnu bolnicu. Iako medicinskog kadra koji bi toj djelatnosti dao pečat i novu vrijednost jednostavno nema. Nema ni u Zagrebu, kaj bi bilo u Toplicama.

VL
HA
hazra
14:52 25.01.2021.

Ne mogu vjerovati da je stara babetina sve izmanipulirala

VL
LI
liliZG
12:58 25.01.2021.

socijalne službe i starački domovi, puni su ekipe koja zarađuje na imovini staraca, pogotovo onih koji nemaju svoje rodbine, i zapravo legalnim putevima, kao što su ugovori o doživotnom uzdržavanju , dolaze do imovine istih... sve u tišini... ili kadada socijalni radnici ruše cijenu kvadrata stana osobe za koju su zaduženi kako bi došli do te nekretnine iako prije toga nisu dozvolili skrbniku iste da spusti malo cijenu kako bi istu prodao i namirio troškove svog štićenika.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.