Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sdp-ov plan

"Više se neće događati da imamo pukovnike poput Sanadera"

milanović, sdp (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/11
05.10.2011.
u 19:51

Kukuriku koalicija u sastavu Milanović-Mrsić-Kotromanović u Bjelovaru je predstavila svoj program.

Braniteljima jamčimo fer, pošten i transparentan odnos. Nismo tu da bismo ukidali prava, da bismo kopali po prošlosti jer prošlo je dosta vremena i treba podvući crtu - kazao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović na početku večerašnje tribine u Bjelovaru na kojoj je Kukuriku koalicije u okviru svog Plana 21 predstavila politiku koju će dođe li na vlast provoditi prema braniteljima.

Milanović je naglasio da su podjele među braniteljima, koje su sve ove godine namjerno provocirane, za koaliciju stvar prošlosti.

- Kad kažem podvući crtu, ne mislim da negativnosti treba gurnuti pod tepih i zato imamo konkretne planove - kazao je predstavljajući plan od šest točaka koje su po njima ključne u politici prema braniteljima.

O pojedinostima plana po točkama koje su im bliske govorili su dr. Mirando Mrsić i saborski zastupnik Ante Kotromanović. Naglašavajući potrebu uvođenja novog modela zdravstvene skrbi branitelja, dr. Mrsić je najavio osnivanje Centra za sveobuhvatnu zdravstvenu skrb te izradu studija na temelju kojih bi se konačno znala stvarna slika zdravstvenog stanja braniteljske populacije. Najavljujući promjene Kotromanović je istakao potrebu zaustavljanja političke i brojčane manipulacije braniteljima posebno naglašavajući nužnost da registar branitelja bude transparentan i čist.

-To je potrebno kako se ne bi događalo da imamo pukovnike poput Sanadera ili Barišića - pojasnio je i dodao da će ratni put svakog branitelja biti "sveto pismo" kojeg će se koalicija slijepo držati. Nadalje je najavio i reorganizaciju u Ministarstvu branitelja iz kojeg bi ubuduće trebalo otpasti onaj dio koji se bavi obiteljima i međugeneracijskom solidarnošću.

Nakon izlaganja trojica SDP-ovih čelnika odgovarali su na pitanja građana i simpatizera kojih je u dvorani bilo više stotina. Osim onih uobičajenih i konkretnih u kojima su se pojedinci zanimali za ostvarivanje prava, bilo je i pitanja o tome što će koalicija učiniti da se branitelji osjećaju korisno ili što će poduzeti na sprečavanju podjela branitelja na lijeve i desne. Odgovarajući na pitanje o najnovijim optužnicama iz Beograda, Milanović je kazao da je to trebala riješiti politika i diplomacija a ne zakon kako to sada pokušava HDZ.

Komentara 193

OB
-obrisani-
09:20 06.10.2011.

. ......Fašizam je čedo komunizma . .....Ante Pavelic.. .

Avatar madcap
madcap
21:15 05.10.2011.

Milanoviću, riješi nas HDZ-a da ih više ne gledamo i ja plaćam piće.

PI
PIDOČA
09:20 06.10.2011.

06.10.2011. u 08:57h venezuela je napisao/la: Najaveličanstveniji sprovod XX stolječa Tito je sahranjen 8. svibnja, na Dedinju, u Kući cvijeća, uz prisustvo 209 delegacija iz 127 zemalja, i 700 000 ljudi. Na pogrebu je bilo 4 kralja, 5 princeva, šest predsjednika parlamenta, 31 državni predsjednik, 22 premijera i 47 ministara, među njima Jassir Arafat, Leonid Brežnjev, Margaret Thatcher i Helmut Schmidt, dvojica predstavnika Vatikana itd. a Tuđmanu je na sprovod došao samo Sulejman Demirel ============================================================== triba dodati da je od tih istih ljudi /kasnije/uvršet među deset najvećih zločinaca na svitu,a što je i istina, triba dodati da se nakon \"samo\" 11 godina njegovo djelo,rad/ raspalo u krvlju do kolina,ukratko diktator i zločinac!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije