Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIDRANO 2009 Predstavljeno kreativno stvaralaštvo učenika Osječko-baranjske županije

Više proze i zavičajnoga izraza

10.02.2009.
u 17:55

Lidrano 2009, ovogodišnji županijski susret u literarnom, novinarskom i dramsko-scenskom izrazu za učenike osnovnih škola s područja Osječko-baranjske županije, okupio je u osječkoj OŠ Antuna Mihanovića znatno manje sudionika nego prijašnjih godina, čak oko 30 posto. Učenika, članova povjerenstava i učitelja-mentora, naime, ove je godine bilo 250.

Samouvjereni monolozi
– Dio kolega je s pravom, mogla bih reći, bojkotirao susrete, jer su ove godine termini njihova održavanja bili prerano i za pripreme su učenicima bili na raspolaganju samo studeni i prosinac – zaključila je predsjednica županijskog povjerenstva Lidrana 2009 Jasna Slivac,

Ove je godine u literarnom izražaju, čuli smo od autora, proza prevladavala u odnosu na poeziju. Mnogi su radovi njegovali zavičajni izraz, a najčešća tema bila je obitelj. O daltonizmu, davanju krvi i slično pisali su mali novinari. Predstavljena su četiri školska časopisa, pratili su se zanimljivi televizijski i radio prilozi, dok su se glumački vrlo samouvjereno monolozima i poezijom predstavljali mladi glumci, a na velikoj pozornici nastupale su školske dramske skupine.

– Tko bolje peca, zafrkavaju se Šokci i Dalmatinci, no na kraju se sprijatelje – kazala je Josipa Palić iz OŠ Višnjevac o predstavi u kojoj je nastupila sa školskim kolegama.

Najuspješniji idu u Pulu
Naglasak Lidrana je na poticanju učeničke kreativnosti i najbolji od njih sudjelovat će na državnom susretu koji će se u drugoj polovici ožujka održati u Puli.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije