Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUVREMENI PLES

Više od sto polaznika na plesnim radionicama u Varaždinu

ples
DSP PRESS
25.06.2013.
u 11:03

Uspješno peto izdanje festivala dokaz je da Varaždinci žude za novim kulturnim sadržajima, smatraju organizatori

U nedjelju su u varaždinskom kazalištu završili 5. Dani suvremenog plesa. U nekoliko dana publika je uživala u predstavama Love will tear us apart Petre Hrašćanec i Saše Božića, Box i Silent Killer Maje Drobac, predstavi za mlade E=mc2 Zagrebačkog plesnog ansambla i u mnogočemu drugom.

Organizatori zadovoljni

Organizatori su posebno zadovoljni posjećenošću edukativnih radionica i sedmodnevnog Plesnog kampa za mlade. Više od stotinu zaljubljenika u ples i pokret sudjelovalo je na navedenim programima i bilo oduševljeno viđenim i naučenim.

- Sretni smo što napravili festival koji je zadovoljio ukus varaždinske publike i vjerujem da je uspješno peto izdanje Dana suvremenog plesa dokaz da naši sugrađani žude za drugačijim i novim kulturnim i umjetničkim sadržajima. – istaknula je Sanja Tropp Frühwald, umjetnička voditeljica VRUM umjetničkog kolektiva i selektorica festivalskog programa.

Kritički parkour

Dodala je kako je posebno ponosna na suradnje s nekoliko varaždinskih udruga, kao što su Vanima, Trash, Imput, Krpe i konci te Šuškavac kolektiv, ali i s Nomadskom plesnom akademijom Hrvatska. 
Novost ovogodišnjeg festivala bio je i Kritički parkour, u sklopu kojeg je publika nakon predstave mogla razgovarati s Ivom Nerinom Sibilom, plesnom kritičarkom i kolumnisticom portala Plesnascena.hr, ali i samim autorima predstava, odnosno plesačima. S obzirom da suvremeni ples nije toliko poznat varaždinskoj publici ti razgovori pokazali su se kao pun pogodak i gotovo svi posjetitelji su i iskoristili priliku da na taj način bolje shvate suvremeni ples.

Dani suvremenog plesa održali su se pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, Varaždinske županije, Ministarstva kulture i Turističke zajednice Grada Varaždina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije