Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Info centar kurikularne reforme

Više od dvije tisuća nastavnika na edukaciji

Info centar kurikularne reforme
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
24.04.2018.
u 22:26

Istovremeno se obrazuju učitelji koji su dio eksperimentalne provedbe u svim predmetima i profesori informatike

Info centar kurikularne reforme i službeno je jučer otvorila ministrica obrazovanja Blaženka Divjak u pratnji pomoćnice Lidije Kralj. Info centar u zagrebačkoj Berislavićevoj ulici u kojem će, između ostalog, raditi i članovi Ekspertne radne skupine, oslanja se na već prije obučene mentore i savjetnike čija je sada glavna uloga edukacija nastavnika koji će već od jeseni sudjelovati u eksperimentalnoj provedbi kurikularne reforme, ali i edukacija nastavnika informatike koja od ove jeseni postaje obvezni predmet za sve učenike petih i šestih razreda osnovnih škola.

– U ovom trenutku savjetnici i mentori obrazuju više od tisuću i pol učitelja, nastavnika, ravnatelja i suradnika iz 72 eksperimentalne škole. Educirani mentori i savjetnici također trenutačno rade i s 1100 učitelja informatike, tako da je u program edukacije uključeno ukupno više od 2600 učitelja, nastavnika, ravnatelja i suradnika koji će se obrazovati oko godinu i pol. Mentori i savjetnici ne provode samo online edukacije već se organiziraju i posjeti školama – kazala je ministrica Divjak.

– Savjetnički timovi posjećivat će škole kako bi učiteljima i nastavnicima pomogli da podignu svoje profesionalne kompetencije da bi lakše uveli nove kurikulume. Uostalom, mentori i savjetnici školama su dostupni sve vrijeme i odgovaraju na sva njihova pitanja – kazala je Lidija Kralj, pomoćnica ministrice obrazovanja, naglasivši kako je i više nego zadovoljna procesom kojim se nastavnici, učitelji i profesori pripremaju za promjene koje ih zajedno s učenicima očekuju od jeseni. Mentorski tim čini 20 članova, a osim edukacije bit će zaduženi i za izradu najvažnijeg materijala za učitelje – metodičkog priručnika

Komentara 1

Avatar Prskator.Vlado
Prskator.Vlado
23:54 24.04.2018.

Iliti prevedeno na pranju mozgova u svrhu provođenja daljnje qederizacije naše djece

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije