Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokolj

Više od 50 mrtvih u sukobu bandi u brazilskom zatvoru: Odrubljivale su se glave

Foto: Rahel Patarsso/DPA/PIXSELL
29.07.2019.
u 19:00

Članovi bande iz jednog zatvorskog bloka napali su bandu iz drugog krila zatvora Altamira u saveznoj državi  Pará, izvijestili su lokalni mediji.

Najmanje 52 osobe poginule su tijekom krvave pobune u zatvoru u Brazilu, gdje su se rivalske bande borile pet sati. Članovi bande iz jednog zatvorskog bloka napali su bandu iz drugog krila zatvora Altamira u saveznoj državi Pará, izvijestili su lokalni mediji.

Najmanje je 16 osoba poginulo tako da im se odrubila glava, prenosi BBC. Ostali su se podavili od dima jer je u jednom trenu izbio požar.

Dvojica zatvorskih čuvara u jednom su trenu postali taoci podivljalih bandi, ali su u međuvremenu oslobođeni. Pokolj je započeo oko 07:00 po lokalnom vremenu (10:00 GMT), a završilo se oko podneva.

Nasilje u brazilskim zatvorima nije neuobičajena pojava. Zemlja je treća u svijetu po broju zatvorenika svijetu, a prenapučenost je široko rasprostranjen problem brazilskih kaznionica pa su stoga česti sukobi između suparničkih bandi, kao i neredi. U svibnju 40 osoba je ubijeno istog dana diljem četiri različita zatvora u Manausu u saveznoj državi Amazonas.

Ključne riječi

Komentara 1

DA
Darko22
19:12 29.07.2019.

To je krajnji produkt multikulturalnog društva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije