Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŽAS NA GRANICI

Više od 50 mrtvih u bombaškom napadu u Pakistanu

Yakaghund
AFP
09.07.2010.
u 13:25

Dvojica bombaša samoubojica, od kojih je jedan bio na motociklu, aktivirala su eksploziv blizu sjedišta vođe plemena Mohmand, koji nije bio ozlijeđen u napadu.

Na teritoriju plemena Mohmand, na samoj granici s Afganistanom, u najsmrtonosnijem ovogodišnjem bombaškom napadu, dvojica samoubojica su u razmaku od nekoliko sekundi aktivirala dva eksplozivna naboja, jedan slabiji, a drugi mnogo jači. Poginulo je više od 50, a ranjeno stotinjak ljudi. Oštećeno je sedamdesetak trgovina, a srušen je i zid u obližnjem zatvoru, iz kojeg je pobjeglo 28 zatvorenika (ne militanata, već običnih kriminalaca).

Cilj napada bio je ured plemenskog vođe Rasoola Khana, koji je preživio napad, i to u trenutku kad su njegovi ljudi pred uredom u selu Yakaghundu dijelili invalidska kolica bogaljima i poljoprivredni alat siromašnim seljacima. Smatra se da se militanti napadima na pakistanskom tlu osvećuju za napade američke vojske na militante preko granice u Afganistanu.

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
15:33 09.07.2010.

Sunitsko islamističko ludilo na djelu

OB
-obrisani-
17:11 09.07.2010.

Ma meni to smrdi na cionističko USA EU zavjeru!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hehehehe!

XA
xaron
19:00 09.07.2010.

Hmmm... podsjeca na EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije