Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMICANJE GLAZBENE KULTURE

Više od 350 tisuća australskih učenika pjevalo istovremeno

australija_pjeva_311_188.jpg
import
23.10.2008.
u 15:07

U cilju promicanja važnosti glazbenog u školama, diljem Australije učenici osnovci su istovremeno otpjevali pjesmu "Sing". Na drugom godišnjem "zajedničkom" pjevanju sudjelovalo je 1700 škola. Oko dvije tisuće učenika okupilo se ispred parlamenta u Canberri, a putem web linka dirigentska palica Johna Foremana preletjela je Australijom na ostale male zborove.

Pjesmu Sing (Pjevaj) komponiralo je četvero srednjoškolaca Viktorijanske škole. Nakon prošlogodišnjih dvjesto tisuća pjevača iz 800 škola, učitelji su uspjeli dobiti duplo veći broj sudionika i podići značaj glazbe u školama jer samo 23 posto javnih škola ima satove glazbenog.

- U školama se djeca prvi put susreću s glazbom, pa je problem ako učitelji u osnovnim školama nisu dovoljno glazbeno obrazovani - rekao je Peter Garrett, ministar okoliša, nasljeđa i umjetnosti, inače pjevač iz grupe Midnight Oil. - Glazba može postati karijera, može izgraditi život s vrijednostima, može stvoriti okupljanje ljudi - kako god, ona je važna i čini nas ljudima, a učenici se pri tom i dobro zabavljaju.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije