Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATIKAN

Više od 2,5 milijuna hodočasnika došlo papi

Trg sv. Petra
Silvije Tomašević
02.01.2012.
u 10:19

Broj hodočasnika koji dolaze u Rim na opće audijencije i susrete s papom je u porastu

RIM – Više od 2,5 milijuna (točno 2,553.800) hodočasnika je tijekom 2011. godine došlo u Rim na razne susrete s papom Benediktom XVI., obznanila je prefektura Papinske kuće. Na općim audijencijama srijedom sudjelovalo je 400.000 hodočasnika, a na posebnim audijencijama njih 101.800.

Liturgijskim svečanostima koje je predvodio papa sudjelovalo je 846.000 osoba, dok je govorima i molitvama Benedikta XVI. nedjeljama u 12 sati (Angelus i Regina Coeli) prisustvovalo 1,206.000 osoba. U priopćenju prefekture Papinske kuće kaže se da je riječ o djelomičnim podacima do kojih se došlo na osnovu zahtjeva vjernika da prisustvuju nekim susretima s papom, a za što se daju propusnice. Za prisustvovanje općim audijencijama, na primjer, dijele se propusnice pa se može točnije kazati broj osoba koje su prisustvovale tim događajima, dok se za prisustvovanje Angelusu ne izdaju nikakve propusnice. Također se ne može ocijeniti ni koliko je hodočasnika bilo na beatifikaciji Ivana Pavla II., jer se tome događaju moglo prisustvovati i bez posebnih propusnica.

Prefektura Papinske kuće iznosi da je broj osoba koje su prisustvovale susretima s papom u Vatikanu i Castelgandolfu u porastu u posljednje tri godine. Računa se, dakle, samo broj osoba koje su na susrete s Papom došli u Rim, a ne i one koje su prisustvovale na raznim događajima i susretima s Benediktom XVI. tijekom njegovih putovanja u Italiji i inozemstvu. Podsjetimo, Benedikt XVI. je 2011. godine posjetio i Hrvatsku.

Komentara 2

VE
Vexans
12:55 02.01.2012.

Iznimno je malo ljudi došlo zbog Pape ili k Papi ! Došli su zbog vjere u Isusa Krista Mučenika i njegove majke BD Marije .

AA
aabbcc
20:07 02.01.2012.

. . Masalla !! doslo vise vjernika, nego vjernika na ispracaj onom Kralju S, Koreje .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije