Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOURBON RHODE

Više od 16 tisuća ljudi potpisalo peticiju da se nastavi potraga za nestalim pomorcima potonulog tegljača

Foto: Bourbon Offshore/Screenshot
1/4
06.10.2019.
u 09:13

Obitelj Mikšić jučer je uputila apel državnom vrhu u kojem moli da učine sve kako bi potraga bila nastavljena.

Nakon što je objavljeno kako je prekinuta potraga za francuskim tegljačem Bourbon Rhode, prijatelji nestalog hrvatskog kapetana Dine Miškića pokrenuli su peticiju čiji je cilj potaknuti nadležne na nastavak traženja sedmorice nestalih pomoraca.

Tekst peticije prenosimo u cijelosti. 

- Kompanija Bourbon je službeno objavila da će se od 4. listopada operacije traganja i spašavanja za sedam nestalih mornara odvijati samo plovilima u zoni zaštite brodova; što znači da je službena operacija traganja i spašavanja pri kraju.

Znate da je Bourbon Rhode, u kojem je bilo 14 članova posade, bio u lošem stanju, kao što možete vidjeti na priloženim fotografijama. Sve podatke o Bourbonu kao kompaniji i sve informacije poput stanja broda i stanja opreme na brodu pošaljite na mail: bourbonrhode.rescue@gmail.com ili administratorima ove grupe.

Hvala vam! - navodi se u peticiji.

U trenutku pisanja ovog teksta peticiju je potpisalo 16400 osoba.

– Molimo da potpišete peticiju za nastavak potrage za našim kapetanom Miškićem i članovima posade, koju tvrtka Bourbon želi obustaviti – poručuju prijatelji kapetana Maja Šulje, Sebastian Latocha, Đurđa Vrljević Šarić, Štrkalj Milica i Anita Perkov Kalebota, piše Morski. 

Podsjećamo, tegljač Bourbon Rhode čiji je kapetan Hrvat Dino Miškić potonuo je uslijed uragana 26. rujna. Troje je članova posade pronađeno, četvero ih je preminulo, a sedmero ih se vodi kao nestalo. Obitelj Miškić jučer je uputila apel državnom vrhu u kojem moli da učine sve kako bi potraga bila nastavljena.

Ključne riječi

Komentara 1

CR
CroZrakomlatNo1
12:19 06.10.2019.

Molitva pomaze i spasava!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije