Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danonoćno pomažu

Više od 1000 volontera Caritasa podijelilo 100 šlepera hrane i odjeće

Caritas
Foto: Sisačka biskupija
1/3
03.01.2021.
u 23:30

Caritas je putem svojih donatora osigurao i mobilne kućice te opremu koja je za njih neophodno potrebna, a u suradnji s tvrtkom APIOS osigurano je i gorivo za agregate, izvijestili su iz Sisačke biskupije.

Više od tisuću volontera Caritasa je tijekom šest dana u Sisačko-moslavačkoj županiji sortiralo i podijelilo oko 100 šlepera pomoći za potresom nastradale stanovnike.

"Tijekom šest dana preko 1000 volontera sortirali su i podijelili kroz tri distribucijska centra oko 100 šlepera hrane, higijenskih potrepština, odjeće, obuće, grijalica, agregata, šatora te raznog građevinskog materijala", izvijestili su u nedjelju iz Sisačke biskupije.

Donacije, kao i volonteri, pristigli su iz cijele Hrvatske te inozemstva i u kratkom vremenu napravili bezbroj kilometara kako bi pomoć stigla u svako selo. Caritas je putem svojih donatora osigurao i mobilne kućice te opremu koja je za njih neophodno potrebna, a u suradnji s tvrtkom APIOS osigurano je i gorivo za agregate, stoji u priopćenju. 

Foto: Sisačka biskupija

Iz Sisačke biskupije istaknuli su da volonteri i djelatnici biskupijskog Caritasa i dalje danonoćno i neumorno pomažu potrebitima.

Nedjelju, 3. siječnja počeli su s misnim slavljem u bazilici sv. Kvirina u Sisku koje je predvodio sisački biskup Vlado Košić i koji je zahvalio svim volonterima te im poručio kako je ovo prilika za iskazati ljubav prema bližnjem u potrebi, kako je to Isus učio.

U priopćenju su istaknuli kako će Caritas i u narednim danima pomagati nastradalima u potresu.

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
00:06 04.01.2021.

Bravo za Caritas . Uvijek uz i za malog čovjeka.

40
402
03:36 04.01.2021.

Hvala Cartas Hrvatska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije