Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branitelj Damir Maduna:

Više nema potrebe da dobivam manju mirovinu, zakon je jasan

damir maduna
Branimir Bradarić
06.04.2017.
u 07:00

U zakonu stoji da se mirovine vraćaju na staro nakon tri kvartala kada BDP, u odnosu na godinu prije, raste 2 i više posto – tvrdi Maduna

Umirovljeni vukovarski branitelj Damir Maduna predao je u Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje zahtjev za prestankom primjene smanjene mirovine na osnovi zakona koji je stupio na snagu 1. siječnja 2014.

– Pozivam i ostale branitelje da učine isto i ne dopuste da ih bilo tko vuče za nos. Taj je zakon jasno propisao od kada nam se smanjuju mirovine, ali i isto tako kada se mirovine trebaju vratiti na staro. Crno na bijelo stoji da je to nakon tri uzastopna kvartala kada BDP, u odnosu na godinu ranije, bude rastao 2 i više posto. Ti uvjeti ispunjeni su tijekom 2016. – rekao je Maduna. Tvrdi i da on i ostali branitelji imaju pravo na povrat mirovina u vrijeme kada se državnim novcem spašavaju tajkuni i plaćaju njihovi dugovi i ne krije da je razočaran braniteljskim udrugama i predstavnicima branitelja u Saboru koji o svemu šute.     

>> Umirovljenici, dobra vijest! Evo kolika će vam biti povišica u travnju

>> Honorarac ste – autor ili umirovljenik? Više niste izuzeti. Evo koliko ćete morati platiti doprinosa

Ključne riječi

Komentara 6

LI
list68
07:58 06.04.2017.

Dok mi u Saboru, za predstavnika imamo Đakića, zakon se neće provoditi. Đakić je "uhljeba", u Saboru, i radi onako kako mu se kaže, a za branitelje on niti ne zna.

AV
AVIM
07:06 06.04.2017.

Nemoj da te iznenadi Dakić i ostali u Saboru jer su se oni uhljebili i nije im potrebna mirovina ,a kada bude trebala biti će zaštićena kao ,,lički medvjed,,

Avatar navijač
navijač
10:41 06.04.2017.

To pitanje će se razvlačiti do idućih izbora, a onda će svi obećavati da će vratit mirovine na staro da bi dobili glasove. Ali novaca za to nikad neće biti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije