Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika akcija

Pretresi na području Zagreba: Više desetaka osoba pod sumnjom da su varali na osiguranjima

autoosiguranja
Foto: Dalibor Urukalović/24sata
05.04.2016.
u 15:24

I u policiji i u tužiteljstvu za sada su zakopčani do grla, jer je akcija u tijeku, no neslužbeno je na oba mjesta potvrđeno da se istražuje velik broj ljudi. Koliko će osoba na koncu biti uhićeno, odnosno hoće li tužiteljstvo tražiti pritvaranja, doznat će se po okončanju kriminalističkog istraživanja

Više desetaka osoba, neslužbeno se spominje i brojka od 150 ljudi, našla se na udaru istražitelja, i to zbog sumnje da su varali na policama osiguranja. Policija je na području Zagreba pretraživala kuće, stanove, automobile i poslovne prostore osumnjičenika, nakon čega su neki od njih dovedeni u tužiteljstvo na ispitivanje.

I u policiji i u tužiteljstvu za sada su zakopčani do grla jer je akcija u tijeku, no neslužbeno je na oba mjesta potvrđeno da se istražuje velik broj ljudi. Koliko će osoba na koncu biti uhićeno, odnosno hoće li tužiteljstvo tražiti pritvaranja, doznat će se po okončanju kriminalističkog istraživanja. Tada bi se trebalo znati i kolika se šteta osumnjičenicima stavlja na teret, kao i detalji izvedenih prevara. Slična akcija prije koji mjesec odrađena je u Vinkovcima, kada je više osoba uhićeno zbog sumnje da su varali na policama osiguranja.

Tada su osumnjičenici nakon automobilskih nesreća prilazi žrtvama te su im nudili mogućnost  sređivanja osiguranja štete, a sve su radili pomoću fiktivne medicinske dokumentacije.

>>Zamjenik načelnika policije za 3000 kuna mjesečno prokockao je cijelu karijeru

Komentara 17

PA
pan-am
15:30 05.04.2016.

Ma nije moguće !!!

LI
liskovaca
16:14 05.04.2016.

u zatvor sa đubradi!

DU
Deleted user
16:55 05.04.2016.

Prije godinu dan sam imao prometnu nesreću, na sreću bez ozlijeđenih, samo materijalna šteta, ali je čovjek koji me udario tvrdio da nije kriv pa sam zvao policiju koja je narpavila zapisnik.... i zove me sutradan neki lik koji se predstavi kao odvjetnik koji je čuo da sam imao prometnu nesreću! Ma reko od kog ste čuli? Jel Vakula nakon prognoze to rekao na HRTu ili? Kako su ti prevaranti znali da se moraju javiti onima koji su doživjeli nesreću i kako ih kontaktirati? Pa policija im dojavljuje, a dam se kladit da to ne radi za badava! Baš me intersira koliko će službenika policije završiti u istrazi!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije