Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Energetski razvoj

Više ćemo koristiti vodu i solarnu energiju

Hrvatska kakvu trebamo Energetika i ekologija
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/7
22.03.2017.
u 00:12

Zbog novog smjera svjetske kompanije se moderniziraju, a mnogima je država kroz potpore pomogla u stvaranju novih tehnologija

– Energetska strategija bit će gotova tijekom ove godine, velik naglasak u tom dokumentu dat će se kružnoj ekonomiji, a obnovljivi izvori energije zauzet će važnu ulogu – rekao je ministar energetike i zaštite okoliša Slaven Dobrović na okruglom stolu posvećenom tematici energetike i zaštite okoliša.

No dodao je kako se takav dokument ne smije kopirati niti brzinski donositi, nego mora biti jedinstven i vezan za našu zemlju, gdje se može, primjerice, jače koristiti voda i solarna energija.

– To je kompleksan zadatak koji će obuhvatiti, osim obnovljivih izvora energije, i gospodarenje otpadom, transport, poljoprivredu… nadodao je zastupnik u EU Parlamentu Davor Škrlec. Smanjenje stakleničkih plinova je neupitno, a nije tu riječ samo o koncentraciji CO2 nego i, primjerice, sve prisutnijeg sumpora. Dejan Ljuština iz konzultantske tvrtke PwC rekao je kako se upravo zbog novog smjera svjetske kompanije moderniziraju, a mnogima je država kroz potpore pomogla u proizvodnji novih tehnologija. Škrlec se nadovezao kako to kod nas na žalost nije bio slučaj, a imamo tehnoloških kompanija koje su mogle proizvoditi tehnologiju potrebnu za obnovljive izvore energije.     

>> Plenković: Trebamo Hrvatsku obrazovanih ljudi koji će svoje ambicije moći ostvariti u domovini

>> Grabar-Kitarović: Nužno je osnovati zasebno Ministarstvo demografske obnove s vrlo širokim ovlastima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije