Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povlašteni SDP-ovci

Vip tretman: Esdepeovci se vozili otocima na račun države

Stazić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/3
Autori: Vesna Brnabić, Jasmina Popović, Petra Maretić Žonja
28.08.2010.
u 10:23

Dozvola da se političari na otočić odvezu vojnim gliserom stigla je iz Ureda predsjednika države.

- Nisam ja kao neki koji se vozikaju po otocima na račun države - ustvrdio je prekjučer u Saboru ministar financija Ivan Šuker dok je branio rebalans. U tom trenutku zastupnik SDP-a Nenad Stazić napustio je sabornicu, a prozvanim se osjetio s pravom jer je Šuker svojom “zajedljivom” primjedbom upravo i ciljao na njega i na još neke esdepeovce, među njima i na Milanku Opačić.

Otišli na kupanje

Šukeru je zasmetalo to što su se esdepeovci, kao gosti Teatra Ulysses, ovog ljeta vojnim brodom odvezli na Vangu, otočić na Brijunima koji čuva straža Hrvatske vojske. Za vožnju do Vange, gdje su se zastupnici u pratnji članova Ulyssesa otišli kupati, tražila se, što je i pravilo, dozvola i od predsjednika Ive Josipovića. Iz njegova nam je ureda i potvrđeno da je zahtjev za odlazak grupe gostiju teatra Ulysses, a u sklopu kojega je bio i posjet Vangi, odobren.

– Pri tome se nije pitalo za stranačku pripadnost članova te grupe - kaže se u odgovoru koji je stigao iz Ureda predsjednika. U cijeloj priči ne vide ništa sporno jer je prijevoz brodom u skladu s ugovorom koji je Teatar Ulysses potpisao sa Ministarstvom obrane.

A prema tom ugovoru, neslužbeno doznajemo, osim barke i broda Krasnica koje teatar MORH-u  za prijevoz glumaca i gostiju plaća nešto više od tisuću kuna za sat vožnje, Ulysses ima pravo za “potrebe realizacije programa” koristiti se i vojnim gliserima.

Ako su, naravno, slobodni. I upravo se jednim takvim gliserom probrano društvo esdepeovaca ovog ljeta odvezlo na Vangu. I dok je izlet vojnim gliserom potvrđen, glasine, koje se sve jače mogu čuti, kažu da SDP-ovi političari na Brijunima uživaju i druge povlastice. Priča se da na otočje dolaze o trošku države, odnosno kazališta Ulysses, sa svojim obiteljima, a ovog je ljeta “puknula” i glasina da je jednojajčani brat blizanac Nenada Stazića Darko na Malim Brijunima, na kojima borave glumci teatra, drži šank te da između predstava prodaje piće i ćevape.

To su samo nagađanja

–- Čuo sam i ja takva nagađanja, ali to nije istina. Piće prodaje Odjel ugostiteljstva Javne ustanove Brijuni, pa su i naši konobari ondje angažirani kada su predstave – istaknuo je Branko Lukić, direktor prodaje Javne ustanove NP-a Brijuni. Otkrio je i da teatar unajmljuje hotel Franina za potrebe glumaca i tehničkog osoblja kazališta, što za razdoblje od 5. srpnja do 20. kolovoza plaća 350 tisuća kuna. Režije se, naravno,plaćaju dodatno, no teatru novca ne nedostaje jer, osim što ga vole sponzori, voli ga i Grad Zagreb koji mu je samo ove godine iz proračuna dao 160 tisuća kuna.

Komentara 176

MI
miso
10:51 28.08.2010.

Pametni će shvatiti da je problem posve drugačiji. Šuker i Jadra su se mogli voziti na isti način, kao i svi ostali, ali oni ne žele kod Rade. To je nešto pove drugo.

OB
-obrisani-
10:52 28.08.2010.

28.08.2010. u 10:32h mikrogrizzly je napisao/la: A i njegov najdraži šank suradnik ( više se trusio whiskey,nego domaća rakija) Hrvat Mile Rupčić zapalio u Ameriku.Sjećam se ja te ekipe i znam koliko su voljeli državu koja je propala.

DA
darko9
10:42 28.08.2010.

krenula partija titovim putem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije