Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VESELO U SABORU

Vinković pred Šeksa s majicom "Želim biti Đakovčanin po rođenju"

vinkovic (1)
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/3
26.05.2010.
u 11:12

Ako ima 15 milijuna kuna za seminar EBRD-a u Hrvatskoj, onda mora biti novca za opremanje rodilišta u Đakovu - kazao je zastupnik SDP-a i gradonačelnik Đakova Zoran Vinković.

Sabor je nastavio sjednicu godišnjim izvješćem o spremnosti obrambenog sustava, provođenju kadrovske politike i ukupnom stanju u Oružanim snagama.

I dok je ministar obrane Branko Vukelić isticao da je pristupanjem NATO-u Hrvatska ostvarila jedan od glavnih ciljeva obrambene politike, a Damir Kajin (IDS) ponovno isticao uzaludnost našeg angažmana u Afganistanu izrazivši bojazan da će nakon povratka premijerke Kosor iz Amerike Hrvatska uputiti još vojnika u Afganistan, pažnju predsjedavajućega i počasnog građanina Đakova Vladimira Šeksa (HDZ) više je privukao zastupnik SDP-a i gradonačelnik Đakova Zoran Vinković koji je prišao stolu predsjedavajućeg odjeven u majicu s natpisom "Želim biti Đakovčanin po rođenju".

Na prednjem dijelu majice je fotografija njegove kćeri s tekstom "Ja sam za rodilište-Đakovčanka". Ta je majica izmamila osmijeh na Šeksovo lice, a Vinković kaže da je u listopadu prošle godine zatvoreno rodilište u Đakovu odlukom inspekcije Ministarstva zdravstva.

- Najavljuju se zatvaranja rodilišta u Imotskom, Makarskoj, Sinju i Supetru, ali ne treba prosvjedovati na ulicama - objašnjava Vinković svoj modni izričaj.

Ako ima 15 milijuna kuna za seminar EBRD-a u Hrvatskoj, onda mora biti novca za opremanje rodilišta u Đakovu. Iako je Kajin u raspravi rekao kako nema "neposredne ugroze za Hrvatsku" nisam tog mišljenja jer ako se ovako nastavi sa zatvaranjem rodilišta, onda je na djelu moderni terorizam - radikalan je Vinković.

Žalosno je da je Strossmayerov grad i grad vezova i Đakovačke biskupije ostao bez rodilišta, a nastavimo li ovako, Hrvatska će ostati bez Hrvata i tko će onda služiti vojsku - upitao je retorički Vinković.

Ključne riječi

Komentara 9

VI
vidimškoj
12:18 26.05.2010.

u bolnicama se teško peru eurići.

MA
Macaktom
12:19 26.05.2010.

RE:14words možda ali od tih naloga je novac vračen u proračun a što je sa novcem koji je iscurio u aferi HEP-TLM ,Buljubašić , HAC , fond za privatizaciju ect. potpisnici i odobravatelji svih tih afera su oni koji i tebe plačaju da serkaš ovamo ili možda suptilnije dobio si posao u državnoj firmi preko veze pa sa posla serkaš na forumima da odradiš uslugu. nazad na temu slavonija opet popušila naspram dalmacije do kada dokle...

14
14words
11:51 26.05.2010.

Da si možda malo manje koristio putne naloge mogao si i ti pridonjeti đakovačkoj bolnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije