Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOĐENO GLASOVANJE

Vinkovci ponovno bez odluke o prijenosu koncesije poljoprivrednog zemljišta s Agrokora na Fortenovu

Fortenova
Foto: Borna Filic/PIXSELL
29.04.2019.
u 16:47

Donesena je odluka da se predložena točka dnevnoga reda na kojoj je trebalo raspravljati o prijenosu koncesije skine s dnevnog reda kako bi se dodatno pojasnile nedoumice

Gradsko Grada Vinkovaca na današnjoj sjednici još jednom je odgodilo glasovanje o prijenosu koncesije s Agrokora na Fortenovu.

Prije desetak dana vladajući nisu imali kvorum, a danas je donesena odluka da se predložena točka dnevnoga reda na kojoj je trebalo raspravljati o prijenosu koncesije skine s dnevnoga reda te da se od mjerodavnih zatraže i dodatna pojašnjenja.

- S obzirom da postoje određene nedoumice kod samih vijećnika oni su zatražili da mi zatražimo dodatna pojašnjenja. To ćemo i napraviti te onda članovima Gradskoga vijeća dati informacije koje smo mi zaprimili od DORH-a i ministarstva poljoprivrede. Tada će biti donesena odluka. Nama je kao gradskoj upravi u cilju da prijedlog prođe s jednoglasnom potporom, rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić pojašnjavajući današnja događanja na sjednici gradskoga vijeća.

Pojasnio je i kako postoje određene nesuglasice onih koji su akteri oko aneksa kao i da Grad Vinkovci ima prosječno 1340 kuna od Agrokora po svim ugovorima te da su s tim iznosom bili zadovoljni.

Poslije sjednice Gradskoga vijeća oglasio se i SDP Vinkovaca koji podsjećaju kako su prije 13 dana vladajuća koalicija HDZ - HSU sama srušila kvorum sjednice jer su procijenili kako im predložena točka dnevnoga reda neće proći.

- Nadamo se kako ovo znači da se kod pojedinih vijećnika iz vladajuće političke koalicije Vinkovaca konačno probudila politička savjest i da ne mogu pristati da u Vinkovcima domaći OPG-ovi plaćaju najam državne zemlje više od 2.000 kuna po hektaru, a stari/novi Agrokor samo 1.300 kuna, kaže predsjednik SDP-a Vinkovaca Davor Benić.

Fortenova grupa

Komentara 3

I1
ing-12345
19:49 29.04.2019.

Bravo Vinkovčani. Treba onemogučiti protuzakoniti prijenos koncesije na rusku tvrtku zvanu Fortenova koju je osmislila grupa Borg i briselski ćato Plenković.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
07:49 30.04.2019.

Zemlište treba dati u koncesiju, ali cijene trebaju biti u najmanju ruku jednake kao što se daje hrvatskim subjektima. Zašto bi se zemlja davala ispod cijene i to bez natječaja? Cijene po kojima je svojedobno zemlja data danas su drugačije na tržištu i pozivanje na cijene iz ne znam koje godine nije dobro ni za koga. Samo će se stvoriti veće siromaštvo lokalnih poljoprivrednika koji će biti u podređenom položaju u odnosu na strance, što će dodatno potaknuti iseljavanje Hrvata. Nova firma može imati eventualno status prvootkupa koncesije, ali po tržišnim cijenama.

DU
Deleted user
21:32 29.04.2019.

vidi vraga nema trolova na ovu temu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije