Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DASKE ŠTO ŽIVOT ZNAČE Gradsko kazalište 'Joza Ivakić' krajem mjeseca mijenja status

Vinkovci dobivaju profesionalni ansambl

06.02.2009.
u 17:40

Gradsko kazalište “Joza Ivakić” krajem mjeseca potpisat će prvi ugovor o stalnom radnom odnosu s glumcem Vladimirom Andrićem, što je prvi korak u profesionalizaciji glumačkog ansambla. Uskoro će ugovore o autorskom djelu na dvije godine potpisati dramske umjetnice Helena Minić, Petra Cicvarić i Tatjana Bertok-Zupković. Ravnatelj vinkovačkog kazališta Ivica Zupković kaže da će s osnivanjem profesionalnog dramskog ansambla kazalište početi novo razdoblje u umjetničkom razvoju ne zapostavljajući dramski amaterizam koji će ostati značajni dio kazališne produkcije.

Inače, Vinkovčani će s “Kaćušama” sljedeći tjedan sudjelovati na festivalu VIRKAS u Virovitici, predstavom “Iz Kabula s ljubavlju”, nastalu prema kultnom stripu o otkačenoj obitelji Gmižić Dubravka Matakovića, nastupaju 17. veljače u zagrebačkom kazalištu TNT, a 20. veljače u Vinkovcima gostuje Zorin dom iz Karlovca s komedijom “Osobne stvari”. Mališani će u utorak moći pogledati predstavu za djecu “Patkica Blatkica”, a odrasli 15. veljače komediju Ephraima Kishona “Vjenčani list”, koja je premijerno izvedena u prosincu kao najznačajnija predstava 7. kazališne sezone.

Za kraj veljače je najavljena premijera predstave za djecu “Grozdana na zrnu papra” u režiji Andrijane Raguž. Predstava je nastala u produkciji Dramskog amaterskog ansambla GK “Joza Ivakić”. (mf)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije