Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi ustroj

Vinkovački vodovod spojili sa slavonskobrodskim!?

slavina, voda
Ivica Galović/PIXSELL
20.02.2014.
u 14:00

Direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije, Dražen Milinković kaže kako ni država ni Vlada ne znaju, zapravo, što žele napraviti s novim prijedlogom ustroja uslužnih područja pa stalno mijenjaju prijedloge i rješenja.

 U vinkovačkoj gradskoj upravi ogorčeni su najavama hrvatske vlade kako će promijeniti prvobitno predloženi plan novog ustroja uslužnih područja što će biti na štetu Vinkovaca i vinkovačkog distributera vode, jednom od najvećih i najuspješnijih u Hrvatskoj.

Direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije, Dražen Milinković kaže kako ni država ni Vlada ne znaju, zapravo, što žele napraviti s novim prijedlogom ustroja uslužnih područja pa stalno mijenjaju prijedloge i rješenja.

- Prvo su rekli da će biti 21 uslužno područje i svako bi bio teritorij županije i pri tom bi u svakom uslužnom području bio jedan, najjači, distributer. VVK ispunjava uvjete i vjerojatno bi mi bili taj distributer u našoj županiji, ali od prije nekoliko dana ima novi prijedlog prema kojemu je 19 uslužnih područja. U ovom prijedlogu koji je za nas neodrživ, spojene su i u jedno područje zgurane Vukovarsko-srijemska i Brodsko-posavska županija i još dvije županije na jugozapadu što nema nikakve logike. Ima nekoliko velikih područja, ali i malih, patuljastih iako u našoj županiji ima još nekoliko većih vodovoda, poput Vukovara, koji ispunjavaju uvjete za dobivanje uslužnog područja. Sve mi se čini da su tu nekakvi interesi ministra Jakovine koji želi pogodovati svom kraju. Iz prijedloga puno toga nije jasno, primjerice, što će biti s imovinom našeg i brodskog vodovoda, ulazi li ona u temeljni kapital, što je s zaposlenima i puno toga je nejasno zbog čega nas je sve strah kako će to funkcionirati. Očito u rad nije bila uključena struka - kaže Dražen Milinković dodajući kako te izmjene stupaju na snagu početkom travnja.

>>Vodu uredno plaća 40 godina, a sad kažu da je ilegalno priključen

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije