Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zahtjev za postupajem

Vinkovački SDP proziva predsjednika Skupštine Vukovarsko-srijemske županije

Damir Rimac
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
24.03.2015.
u 12:00

- Obzirom da je od konstituirajuće sjednice Skupštine prošlo oko 640 dana i da još uvijek Skupština nema drugog potpredsjednika držim da je ovo ozbiljan političko-pravni problem, navodi Rimac.

Saborski zastupnik i predsjednik vinkovačkog SDP-a Damir Rimac uputio je predsjedniku županijske Skupštine Antunu Žagaru zahtjev za postupanjem.

Rimac podsjeća kako je konstituirajuća sjednica Skupštine Vukovarsko-srijemske županije održana 14. lipnja 2013. godine kada se raspravljalo i o izboru predsjednika i potpredsjednika Skupštine. Ukazuje i na Zakon o lokalnoj i područnoj samoupravi po kojem je definirano da „predstavničko tijelo ima predsjednika i do dva potpredsjednika, koji se biraju većinom glasova svih članova predstavničkog tijela.Ako predstavničko tijelo ima dva potpredsjednika, u pravilu se biraju tako da se jedan potpredsjednik bira iz reda predstavničke većine, a drugi iz reda predstavničke manjine, na njihov prijedlog“. U županijskom Statutu i Poslovniku Skupštine stoji da Županijska skupština ima predsjednika i dva potpredsjednika, odnosno, da Skupština ima predsjednika i dva potpredsjednika koje bira iz reda vijećnika na vrijeme od četiri godine.

- Obzirom da je od konstituirajuće sjednice Skupštine prošlo oko 640 dana i da još uvijek Skupština nema drugog potpredsjednika držim da je ovo ozbiljan političko-pravni problem jer se direktno od strane Vas kao predsjednika Skupštine krši Statut i Poslovnik stoga Vam skrećem pozornost na postupanje po ovome propustu, navodi Rimac.

>> Vinkovački SDP traži hitnu tematsku sjednicu o stanju u dječjim vrtićima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije