Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
51. IZDANJE

Vinkovačke jeseni posjetilo 150 tisuća gostiju, najveće zanimanje za Mimohod s revijom konjskih zaprega

vinkovačke jeseni, Mladen Karlić, Mirjam Jukić, Stjepan Đurković
Branimir Bradarić
21.09.2016.
u 15:56

Sljedeće, 52. Vinkovačke jeseni će se održati od 8. do 17. rujna 2017. godine.

Gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić, koji je i predsjednik Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare kako su ovogodišnje 51. Vinkovačke jeseni prema svim dostupnim podacima najuspješnije do sada.

-U 10 dana održano je 70 raznih priredbi i događanja u kojima je sudjelovalo 9 000 sudionika, a koje je posjetilo 150 000 gostiju. Najveće zanimanje, kao i svake godine privukao je Mimohod s revijom konjskih zaprega, a veliku pozornost izazvala je i svečanost otvorenja pod geslom „Večer oproštajna“. Slavonski sokak i sve što se u njemu događalo bilo jako posjećeno, ugostitelji su, koliko znam, prezadovoljni. Imamo već ideje koje moramo doraditi i kojima ćemo obogatiti naredne, 52. Vinkovačke jeseni i dovesti još više gostiju gdje će svatko pronaći nešto za sebe, rekao je Karlić.

Dodao je i kako je projekt Slavonski sokak, iako je zaživio tek prošle godine, zabilježio izvrsne rezultate te da su izlagači pokazali veliko zanimanje. Više od 40 štandova, te po 10 malih i velikih kućica, „planulo“ je nakon samo 15 dana od raspisivanja natječaja još u lipnju.

-I ove godine izvrsnu, pa čak i rekordnu posjećenost bilježimo u restoranu Slavonskog sokaka, Gradskom kućaru te u Glavnom šatoru u kojem su održani atraktivni koncerti, ali i druga događanja. Inače, koncerti su ove godine očito bili pun pogodak i Glavni šator je u neke večeri bio čak i premali za sve koji su došli uživati u nastupima hrvatskih pjevačkih zvijezda, rekao je Karlić.

I u ZAKUD-u su zadovoljni rezultatima priredbi kao i posjećenosti ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni. Tajnik ZAKUD-a Stjepan Đurković, koji je i tajnik Organizacijskog odbora 51. Vinkovačkih jeseni, istakao je kako su i posjetitelji zadovoljni pri čemu je posebnu zahvalu izrazio svim KUD-ovima koji su sudjelovali u svečanom programu otvorenja ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni.

Mirjam Jukić, direktorica Promo Cibalae, izvjestila je novinare da je na jesenskim priredbama bilo preko 100 akreditiranih novinara iz Hrvatske, ali i inozemstva.

„Službena stranica Vinkovačkih jeseni u kolovozu i prvoj polovici rujna skupila je više od 4 milijuna klikova. Službena stranica Facebooka u samo 10 dana trajanja manifestacije ostvarila je doseg od 400 tisuća. Statistički gledano o Vinkovačkim jesenima se pričalo i raspravljalo na web stranicama, forumima, društvenim mrežama…Najviše spominjanja ostvareno je na web stranicama, čak 58 posto, na Twiter otpada skoro 20, a na Facebook više od 15 posto, rekla je Jukić.

Sljedeće, 52. Vinkovačke jeseni će se održati od 8. do 17. rujna 2017. godine.

>> Bogatstvo narodnog stvaralaštva: Svečano otvorene 51. Vinkovačke jeseni

>> Ovo su 'slavonske' haljine od plahti, stolnjaka kojih se ne bi posramili ni svjetski dizajneri...

Komentara 1

DU
Deleted user
21:11 21.09.2016.

Bravo Slavonci! Uz dobru organizaciju sve se moze. Puno uspjeha u daljnjem radu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije