Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi detalji

Klica je otvorio vrata auta i pokušao pobjeći, jedan od napadača zgrabio ga je za jaknu

Rekonstrukcija ubojstva Vinka Žuljevića Klice
Foto: Pixsell
1/11
03.05.2015.
u 18:32

Napadači su Vinku Žuljeviću Škodom prepriječili put, a potom su dvojica na motoru počela pucati iz automatskog oružja

U klasičnoj “sačekuši” s više hitaca iz vatrenog oružja više nepoznatih napadača danas je u 7.55 sati u Glavnoj ulici u Sesvetama usmrtilo umirovljenog časnika HVO-a Vinka Žuljevića Klicu (57). Napadači su Žuljevića presreli dok se u svom Passatu vraćao s jutarnje mise iz obližnje crkve sv. Antuna Padovanskog, a likvidaciju je vidjelo više šokiranih prolaznika koji su se također vraćali iz crkve. Žuljević se u automobilu kretao Glavnom ulicom, a u blizini semafora kod križanja sa Sesvetskom ulicom put mu je prvo presrela Škoda Octavia bosanskohercegovačke registracije.

– Pokraj automobila stvorio se motor na kojem su bila dvojica muškaraca. Na glavama su imali motorističke kacige, a kacigu je imao i muškarac koji je sjedio u Škodi. On se uopće nije micao iz automobila, a na sebi je imao crvenu jaknu.

Spalili dokaze s autom

Ovi na motoru na sebi nisu imali motoristička odijela. Počeli su pucati dok je muškarac još bio u autu, a onda je on otvorio vrata i pokušao pobjeći. Suvozač s motora ga je tada zgrabio za jaknu i u njega ispalio više metaka. Izgledalo je strašno koliko su metaka ispalili – ispričao nam je jedan očevidac.

Žuljevićevo beživotno tijelo ostalo je ležati na podu, a njegov se automobil nastavio kretati.

Passat je prošao kroz križanje te se zabio u parkirani auto. U brutalnoj likvidaciji navodno je sudjelovalo i više napadača na motorima jer su stanovnici iz Glavne ulice neposredno nakon pucnjave vidjeli najmanje dva motora kako se jureći udaljavaju s mjesta događaja i to Glavnom ulicom u smjeru sjevera.

– Čuo sam više pucnjeva pa sam otišao na prozor, a pokraj moje kuće prošla su dva motora koja su se vozila velikom brzinom – rekao je muškarac čija se kuća nalazi pedesetak metara od mjesta gdje su napadači presreli Žuljevića.

Točno 24 minute nakon pucnjave, u 8.19 sati, vatrogasci su dobili dojavu da uz željezničku prugu u Ulici kneza Branimira, kod skretanja za III. Retkovec, pet kilometara zračne linije od mjesta ubojstva, gori automobil Škoda Octavia. Iako policija u interesu istrage službeno nije htjela potvrditi da je riječ o automobilu kojim su bježali počinitelji, pretpostavlja se da se radi o Škodi Octaviji kojom su ubojice Žuljeviću prepriječile put.

Unutrašnjost automobila zapaljena je kako bi se prikrili svi materijalni tragovi. Policija i dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika Jurica Ilić u interesu istrage nisu htjeli otkriti ni je li ubijeni Žuljević kod sebe imao pištolj.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

(Vinko Žuljević Klica, Foto: Petar Glebov/PIXSELL)

Tražili videosnimku

Da je riječ o vrlo pažljivo i detaljno planiranom zločinu, odnosno da su počinitelji dulje vremena pratili žrtvu, svjedoči i činjenica da su napadači znali da Žuljević inače dolazi na ranojutarnju misu i to u crkvu koja je dosta udaljena od njegova mjesta stanovanja.

– Jutros je gospodin bio na misi koju sam ja služio. Viđao sam ga povremeno da dolazi u našu crkvu i uvijek je dolazio na misu u sedam sati. Mislim da je bio sam na misi – rekao nam je župnik Antun Sente s kojim su razgovarali i policajci. Osim razgovora očevicima i osobama koje su danas ujutro vidjele Žuljevića, policajci su do poslijepodnevnih sati prikupljali tragove koji bi ih mogli dovesti do počinitelja. U blizini mjesta ubojstva nalazi se i benzinska postaja, a od zaposlenika je zatražena snimka videonadzora koja bi možda mogla otkriti nešto više o ubojicama.

>> Jesu li ovim automobilom bježali Klicine ubojice?

>> Klicu dočekali na motorima, izvukli iz auta i izrešetali!

>> Tko je bio Vinko Žuljević Klica

Komentara 91

HR
hrxxx111
19:22 03.05.2015.

obozavam ovu zemlju. 2 decka se utope i dobiju 1 clanak. Ubiju mafijasa i u novinama analiziraju cijeli njegov zivot, ubojstvo,obdukciju,sahranu, uhicenje ubojica, sudenje, zatvorski zivot, recenzije knjiga placenika.....

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
18:49 03.05.2015.

Hm, kako je živio, tako je i završio. Dobro da nije stradao nitko nevin ko nekad Domini. Pomolio se i pokoj mu duši. Ovi koji su to učinili, za par judinih škuda, bit će jednog dana isti ko i on. Tužno.

MN
matija njavro
19:33 03.05.2015.

Kaj ova sestra ok Klice hoće, lik je teška mafija i kaj bi ga trebali žaliti sad? Jel ona i on žale one koji su se drogirali njegovom drogom i one koji su ostali bez kuća i posl. prostora zbog reketa?? Smiješne li žene...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije