Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSUMNJIČEN U AFERI JANAF

Vinko Grgić iz Remetinca podnio ostavku na mjesto gradonačelnika Nove Gradiške

Zagreb: Dražen Barišić i Vinko Grgić dovedeni pred suca istrage zbog afere Janaf
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
23.10.2020.
u 12:39

Zamjenik Vidošić preuzet će funkciju novogradiškog gradonačelnika do redovitih lokalnih izbora u svibnju sljedeće godine

Saborski zastupnik SDP-a Vinko Grgić, koji je u pritvoru zbog umiješanosti u aferu Janaf, potpisao je ostavku na mjesto gradonačelnika Nove Gradiške i od danas više ne obavlja tu funkciju, izvijestio je njegov zamjenik Borislav Vidošić, prenosi Radio Nove Gradiške.

Zamjenik Vidošić preuzet će funkciju novogradiškog gradonačelnika do redovitih lokalnih izbora u svibnju sljedeće godine.  

Vinko Grgić od 18. rujna u pritvoru je zbog umiješanosti u korupcijsku aferu Janaf, u kojoj je pokrenuta istraga protiv predsjednika Uprave Janafa Dragana Kovačevića zbog primanja mita od 1,96 milijuna kuna u gotovini kao nagradu za osiguranje dodijele poslova čiji je investitor Janaf. Mediji prenose da je Grgić ostavku potpisao u  Remetincu. U tom povodu tiskovnu konferenciju danas su održali zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić i tajnik Grada Zlatko Zebić.

"Ostavku gradonačelnika Grgića smo dobili, urudžbirali i proslijedili je dalje. Grgić će prvom prigodom, kada bude mogao, obratiti se javnosti i pojasniti razloge ovakvog čina", rekao je Vidošić.

Dodao je da su jučer urudžbirali Grgićevu ostavku u Gradskoj upravi Nove Gradiške te da shodno tome Grgić više ne obavlja tu funkciju. Vidošić, koji je preuzeo dužnost gradonačelnika do lokalnih izbora u svibnju iduće godine, istaknuo je da svi započeti projekti idu dalje.

VIDEO Dražen Barišić i Vinko Grgić dovedeni pred suca istrage zbog afere Janaf

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar YUKA1962
YUKA1962
13:10 23.10.2020.

....a tko će sad voditi Grad????🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije