Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poduzetnik optužuje

Vinka Cetinski: Šokirala me prijava Danka Končara za prevaru

'29.04.2010.,Hotel Monte Mulini, Rovinj - Prezentacijom brenda Capo obitelj Cetinski,sinovi Mateo i Tony te tata Mirko predstavili su obiteljska vina Chardonnay, Sivi Pinot s kojim su na ovogodisnjoj
'Robert Anic/PIXSELL'
09.10.2010.
u 19:09

Poduzetnik optužio suradnicu i prijateljicu za krađu nekoliko desetaka milijuna eura na zemljištu u Istri

Petogodišnjoj poslovnoj suradnji i velikom prijateljstvu između poduzetnika Danka Končara i Vinke Cetinski, čini se, došao je kraj. Danko Končar, koji se obogatio na rudnicima u Južnoj Africi, a hrvatskoj se javnosti predstavio kada se uključio u utrku za privatizaciju brodogradilišta, podnio je ovog tjedna prijavu protiv Vinke Cetinski, majke pjevača Tonyja Cetinskog, za prijevaru u vezi s njegovim poslovnim ulaganjima, potvrdio nam je Končarov pulski odvjetnik Goran Veljović.

Radila u dobroj vjeri

Naime, Vinka Cetinski, inače članica uprave Končarove tvrtke Kermas ulaganja, posljednjih je nekoliko godina u njegovo ime nakupovala tisuće četvornih metara napuštenih poljoprivrednih zemljišta i maslinika u Istri. Končar je, kako neslužbeno doznajemo, za ta zemljišta izdvojio više od 100 milijuna eura, no sada je navodno doznao da ona nisu mogla stajati više od 30-ak milijuna eura, pa Vinku Cetinski tereti za pronevjeru nekoliko desetaka milijuna eura. Vinka Cetinski još je formalnopravno članica uprave Kermas ulaganja, no kako doznajemo, poslovni su odnosi s Končarom zahladnjeli prije gotovo dva mjeseca. Tim će se slučajem, o kojem Veljović ne želi iznositi detalje, baviti policija, potom, ako se pokaže da je prijava utemeljena, i Državno odvjetništvo.

– Institucije kaznenog progona trebaju obaviti svoj posao u okviru zakona i bez ikakvog pritiska. Kermas ulaganja pričekat će pravomoćnu presudu – jer svatko je nevin dok mu se ne dokaže suprotno – i ima povjerenja u institucije pravne države. Nemili događaji nisu i neće odvratiti Kermas ulaganja od daljnjih investicija u Hrvatsku – poručio nam je jučer Danko Končar preko Ivane Nobilo Cetinski koja ga, unatoč obiteljskim vezama s obitelji Cetinski, i dalje zastupa.

Vinka Cetinski do danas navodno nije niti znala za Končarovu prijavu.

– Šokirale su me te optužbe. Ovo su vjerojatno najteži trenuci u mom profesionalnom životu. Sve što sam radila ovih godina za Kermas ulaganja radila sam u dobroj vjeri, s dobrom namjerom i u suglasnosti s vlasnikom. Vjerujem u institucije pravne države koje će to dokazati i potvrditi – rekla nam je šokirana Vinka Cetinski.

Veliko prijateljstvo

Iznenađen je i Mirko Cetinski, koji je bio na putu u Italiji.

– Službeno znam ništa. Prekjučer smo Vinka i ja razgovarali s Končarom. Ništa mi nije rekao, ništa mi nije najavio – naveo je Mirko Cetinski.

Veliko prijateljstvo Končara i obitelj Cetinski u Istri svima je bilo poznato, a Končarovi poslovni interesi na poluotoku bili su razgranati, od zemljišta do dionica u brodarskim kompanijama, interesa za lokalne medije. Damir Kajin procjenjuje da je Končar u Istri uložio više od sto milijuna dolara kupujući zemljište, vinarije, dionice Uljanik Plovidbe, stancije i drugo. Končarovu prijavu protiv dojučerašnje partnerice nije želio komentirati. Kazao je da je Danko Končar ozbiljan investitor te da mu treba izići ususret.

Ključne riječi

Komentara 10

UT
utatica
19:35 09.10.2010.

Vinka draga, malo si ograničena ako te srbin još može iznenaditi!

MA
margaritas
22:14 09.10.2010.

konacno ce i veliki davolji odvjetnik stati pred lice pravde zajedno sa mutnim ulagacem koji je u bivsoj jugosloviji osuden na 10 godina zatvora zbog pronevjere

SA
santovena
20:01 09.10.2010.

Ništa novo. Tko su sve akteri u igri, nisam od te velike ljubavi drugo niti očekivao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije