Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vilim Ribić:

'Vlada nije pokazala da možemo razviti optimizam prema onome što nas čeka'

Vilim Ribić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
28.04.2016.
u 23:44

- Ima jako puno mjera koje zaslužuju potporu i mi ćemo ih podržati. Podržat ćemo jačanje poslovne klime, kurikularnu reformu, reformu javne uprave u dobrom dijelu- rekao je Ribić.

Predsjednik Sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić gostovao je u emisiji RTL Direkt u kojoj je ocjenio prvih sto dana Vlade.

- Vlada nije pokazala da možemo biti sigurni i da možemo razviti optimizam prema onome što nas čeka. Ne kažem da se to neće dogoditi. Ali, do sada su se bavili sporednim pitanjima, međusobnim sporovima, izostala je operativna efikasnost i konkretni potezi. To je zato što je Vlada sklopljena u zadnji čas, u teškim pregovorima te što nije postojao pripremljeni tim za provedbu konkretnih zadataka. Svi se ti ljudi sad uče na pozicijama kao što je to hrvatski dobri običaj- rekao je Ribić.

Upitan kako se njemu čini reformski paket koji je Vlada danas predstavila kazao je da su u  tom paketu one najvažnije stvari jako loše riješene.

- Ima jako puno mjera koje zaslužuju potporu i mi ćemo ih podržati. Podržat ćemo jačanje poslovne klime, kurikularnu reformu, reformu javne uprave u dobrom dijelu- dodao je Ribić.

Reformu kojom bi se dobna granica za umirovljenje pomaknula na 67 godina starosti sindikat na čijem čelu je Ribić neće podržati. 

- Za naše profesore to nije problem. Ali, to je problem za medicinske sestre, građevinske radnike... To je strašan problem i to je neprihvatljivo. Sindikat to neće podržati- rekao je Ribić za RTL Direkt. 

>> Nada Šikić: Postojeći sustav umirovljenja je neodrživ, u mirovinu sa 67 od 2028. 

>> Opačić: To nisu reforme već prebacivanje tereta na leđa radnika, umirovljenika, bolesnih

Komentara 8

DU
Deleted user
23:57 28.04.2016.

Tko ga sada ''sponzorira''??? vlasnici nekretnina ili netko iz Heizelove??

DU
Deleted user
23:55 28.04.2016.

Evo opet ovog sindikalnog SDP potrčka, već sam se zabrinuo.

JU
jupimi
01:37 29.04.2016.

Javlja se nakon cetiri godine pic.. mu mater...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije