Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
josipovićev skup

'Radio je puno, a uvjereni smo da će raditi još i više u drugom mandatu'

Europski trg
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
08.01.2015.
u 23:31

Poznati zagrebački glumac Vilim Matula , jedan od frontmena koordinacije Kišobran odgovorio je za Večernji list zašto smatra da Ivo Josipović zaslužuje drugi mandat.

Nakon sučeljavanja sa Kolindom Grabar Kitarović predsjednik Ivo Josipović došao je na skup na Europskom trgu gdje se okupilo više od tisuću ljudi kako bi podržali njegovu kandidaturu za drugi predsjednički mandat. 

- Hvala vam dragi prijatelji u nedjelju su izbori a ja danas potpisujem ugovor između mene i vas. Ugovor ljubavi, pomirenja, poštivanja ljudskih prava, zaštite mladih, studenata, siromašnih, zaštite okoliša ...Pitam se da li sam napravilo puno u prvom mandatu. Napravio sam puno a mogu još i više pogotovo uz vašu podršku. Ovo ovdje je zajednica ljubavi, mira, pomirenja, dostojanstva i garancija dobrog života. To su naši ciljevi. Na pravom smo putu- rekao je Ivo Josipović . Na pozornici ga je pozdravio i naš poznati intelektualac Predrag Matvejević . 

- Da je živ ovdje bi bio i naš najveći pisac Miroslav Krleža- rekao je Matvejević

Kao i prije nego je Josipović došao članovi njegovog izbornog stožera bili su i više nego zadovoljni njegovim nastupom na Novoj TV gdje se sučelio sa predsjedničkom kandidatkinjom Kolindom Grabar Kitarović. 

- Rasturili smo ju. Izveli smo ju na čistac, na teren znanja i porazili ju. Pobijedit ćemo - poručili su iz stožera Ive Josipovića.

Inače, dok su čekali Josipovića da im se pridruži, dakle da dođe s Nove TV gdje se sučeljavao sa Kolindom Grabar Kitarović okupljeni su se zabavljali uz muziku pop rock grupe Vatra. Nakon Vatre uslijedio je nastup Davora Gobca i njegovog benda Psihomodo pop. U jednoj pjesmi pridružio im se i sam Josipović. On je, naime, dok je Psihomodo pop izvodio pjesmu 'Ja volim samo sebe' svirao klavijature.

''Za građansku i tolerantnu Hrvatsku'' večeras je organizirala koordinacija udruga civilnog društva Kišobran uz podršku izbornog stožera Ive Josipovića. Poznati zagrebački glumac Vilim Matula , jedan od frontmena koordinacije Kišobran odgovorio je za Večernji list zašto smatra da Ivo Josipović zaslužuje drugi mandat. 

Prema njegovom mišljenju, drugi mandat Josipović zaslužuje zato što se držao dobro u datim okolnostima, a u vrijeme velike ekonomske krize za nešto više nije imao ustavne ovlasti.

- Međutim sve ostalo je odradio kako treba. Posebno kada je u pitanju obrana ljudskih prava. Radio je puno a vjerujemo, dapače, uvjereni smo da će raditi još i više u drugom mandatu- rekao je Vilim Matula.

Na naše pitanje zašto misli da to isto ne bi mogla činiti i predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović Matula je rekao: ''Nasljeđe HDZ-a budi opravdanu sumnju da će ona braniti ljudska prava. Dapače, to se sve manje od nje može očekivati s obzirom i na radikalne stranke čiju je podršku ona prihvatila. Te stranke naime u svojim programima imaju diskriminirajuću politiku prema nacionalnim manjinama.''

>> Tko je ostavio bolji dojam u sučeljavanju?

Komentara 208

Avatar Žune
Žune
22:11 08.01.2015.

Iz Wikipedije - ''Vilim Matula je bio član Saveza komunista Hrvatske (Savez komunista Jugoslavije). Na 11. kongresu Saveza komunista Hrvatske bio je izabran u Centralni komitet.'' Sve jasno. Možda on daje satove glume gospodinu Josipoviću.

GO
Gomila
22:01 08.01.2015.

Srbi se skupili na trgu i zaviju kao gladni vukovi

GO
Gomila
22:00 08.01.2015.

Pravi put Josipovicu treba hitna operacija na mozak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije