Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR ZDRAVSTVA

Vili Beroš u Splitu pričao o propustima: 'Nalazi su gotovi, uskoro će biti objavljeni'

26.05.2020.
u 15:06

Komentirao je i nalaze zdravstvene inspekcije u Domu za starije i nemoćne u Splitu na čijem čelu stoji Ivan Škaričić.

Ministar zdravstva Vili Beroš boravio je danas u Splitu gdje je novinarima komentirao aktualnosti s područja zdravstva u Splitu i u Hrvatskoj. 

Upitan o nalazima inspekcije ministarstva koja je nedavno poslana u KBC Split kako bi se utvrdila odgovornost za zamjenu pacijenata, a zbog čega je i ravnatelj Julije Meštrović podnio ostavku, Beroš je kazao kako se nalaz finišira.

"Zdravstvena inspekcija nalaze privodi kraju, sve relevantne informacije će do kraja ovog ili sredinom idućeg tjedna javnosti biti dostupne", kazao je Beroš. 

Komentirao je i nalaze zdravstvene inspekcije u Domu za starije i nemoćne u Splitu na čijem čelu stoji Ivan Škaričić.

"Više puta sam ponovio da pravne službe u ministarstvu sugeriraju da se ti nalazi ne komentiraju dok ne bude završeno postupanje DORH-a", izjavio je Beroš premda je sam DORH nedavno medijima potvrdio kako javna objava inspekcijskih nalaza neće niti može na bilo koji način remetiti istragu. 

Ministar je i upitan o problemu veledrogerija u zdravstvu kojim se jako puno duguje i postoji opasnost od blokade bolnica.

"U ovom trenutku ne vidim da nam prijeti ikakva blokada. Međutim, ja sam još u ožujku kao novi ministar inicirao sastanak s veledrogerijama jer uvažavam njihovu situaciju, a tada smo dogovorili da treba pronaći zajednički način rješavanja tih problema, ali sustavan, a ne partikularan. O svemu ćemo razgovarati još u ovom tjednu", kazao je pa se osvrnuo i na kritike liječnika koji tvrde da su mjere relaksirane previše brzo i da u općoj konfuziji više ne znaju koga treba testirati na COVID-19, a koga ne.

"HZJZ je donio sve smjernice na osnovi stava struke u cijelom svijetu. Ostavljena je mogućnost svim zdravstvenim ustanovama da njihova povjerenstva za kvalitetu i kontrolu odrede hoće li neke od dodatnih postupaka uvrstiti na listu onih kod kojih je potrebno testiranje. Tu se još uvijek vode prijepori i stav struke još nije konačan jer se traga za konačnim stavom", zaključio je Beroš. 

Ključne riječi

Komentara 1

SA
sani1
20:49 26.05.2020.

Da, nakon izbora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije