Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problem za Mađarsku

Orban razmišlja o zatvaranju granice sa Srbijom: Nepravedno je da nam šalju izbjeglice

Viktor Orban
Foto: Reuters/PIXSELL
12.06.2015.
u 16:36

Mađarska vlada će u razmotriti "sve opcije" u sprječavanju dolaska imigranata pa čak i "fizičku barijeru" na svojoj južnoj granici

- Nije pravedno da nama šalju izbjeglice. Smatramo da ih treba zaustaviti u Srbiji - kazao je danas na državnom radiju mađarski premijer Viktor Orban, izvještava AP.

Mađarska vlada će u razmotriti "sve opcije" u sprječavanju dolaska imigranata pa čak i "fizičku barijeru" na svojoj južnoj granici, dodao je mađarski premijer. Sljedeći tjedan će Vlada raspravljati o prijedlozima Ministarstva unutarnjih poslova kako smanjiti broj imigranata.

Problem rješavati izvan granica EU

Dosad je ove godine azil u Mađarskoj zatražilo više od 50 tisuća ljudi, dok je taj broj u svih 12 mjeseci 2014. bio 43 tisuće, a 2012. godine samo 2157 osoba. Oko 70 posto imigranata u Mađarsku stiže iz Afganistana, Sirije i Iraka.

Orban je kazao da će mađarska i srpska vlada početkom srpnja održati zajedničku sjednicu na kojoj će se raspravljati i o imigrantima. Mađarski premijer smatra da Europska unija treba promijeniti taktiku i financijski pomagati centre za imigrante izvan svojih granica. Imigranti bi tamo čekali odluku o njihovom zahtjevu za azil u državama EU.

- Problem se treba rješavati izvan granica EU - jasan je bio Orban. 

>>Juncker rekao mađarskom premijeru Viktoru Orbanu da je diktator i ošamario ga

>>Pozdrav iz Mađarske: sunčano 
i toplo s umjerenom ksenofobijom

Komentara 11

BF
brkonja fra brkati
18:01 12.06.2015.

To je ta multikulturalnost kakvu zagovaraju Soroš i judeomasonerija.Naprave planirani kaos i destabilizaciju nekad sređenih i umjerenih država da bi njihove izbjeglice morale potražiti spas u Europi.Žele uništiti nacije i nacionalne države da bi oni mogli vladati svima.Viktor Orban je to osjetio i radi prave poteze.

DJ
djsebastijan
17:33 12.06.2015.

afganistan , sirija, irak pa zar amerika nije donijela demokraciju tim drzavama a svijet ucinila sigurnijim mjestom!!

Avatar viki_nuland
viki_nuland
17:32 12.06.2015.

"Posao" Amerike i NATO pakta je samo da izazove kaos (kao na Kosovu odakle vecina ovih azilanata i dolazi sada kada imaju "slobodu"), dok jposao drugih drzava da snose poljedice tog kaosa, a ako to odbiju onda su "diktatori" kao Orban.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije