Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
panika

Orban: Europu će preplaviti 100 milijuna muslimana

Viktor Orban
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
18.09.2015.
u 16:45

"Riječ je o slobodama, seksualnim navikama. A tu su muslimani jači"

Čak sto milijuna migranata s Bliskog istoka, iz Azije i Afrike mađarski premijer Viktor Orban očekuje u Europi. U intervjuu za njemački Die Welt rekao je i da će u budućnosti u Europi biti više muslimana nego kršćana.

Liberali doveli migrante

Tvrdi i da je filantropski stav EU i Njemačke pokrenuo val izbjeglica prema Europi.

– Mi smo krivi jer smo svi zajedno, mediji, trustovi mozgova, političari, liberalnim pristupom stvorili dojam da mogu doći – kaže Orban.

– Mađarska policija uhitila je 200 ljudi na granici, bude li tako svaki dan, hoćete li imati mjesta u zatvorima? – pitao je mađarskog premijera novinar Boris Kalnoky.

– Da, imamo nekoliko tisuća mjesta u zatvorima – rekao je Orban.

Nabrojio je i kako vidi razlike između europske kulture i kulture izbjeglica, najavio je krizu identiteta u Europi ako se izbjegličkom krizom bude loše upravljalo.

– Ostane li u Europi puno muslimana, očito je da će kršćani izgubiti to natjecanje, zbog demografskih razloga. Studiozno smo proučavali što se dogodilo u zapadnim društvima. Unatoč najboljim namjerama vlasti, u tim su zemljama nastala paralelna društva, muslimanski se slojevi nisu integrirali. Žive jedni pokraj drugih – kaže Orban pa objašnjava kako nije riječ o Bogu, o tome da je netko kršćanin, a netko drugi musliman, nego o kulturi.

– Riječ je o načinu života, slobodama, seksualnim navikama, jednakosti između muškaraca i žena – zaključuje Orban pa objašnjava kako muslimani stavljaju naglasak na obitelj, djecu, koheziju zajednice te naglašava da su u tome jači od nas.

– I to je razlog zašto će njih na kraju biti više. To je jednostavna matematika – ističe. Na pitanje o tome ima li Europa moralnu obvezu u izbjegličkoj krizi, odgovorio je da svi imaju tu moralnu obvezu.

– Mađarska je europska i kršćanska zemlja, to je naša kultura. Mi moramo preuzeti odgovornost i shvatiti ozbiljno svoju moralnu dužnost.

Međutim, prva obveza mora nam biti zaustaviti priljev migranata jer će na putu preko mora umrijeti njih 10 do 15 posto – dodao je.

Želi li održati Mađarsku etnički čistom, pitao je novinar, na što je Orban odgovorio da je malo naroda koji su tako izmiješane krvi kao što su to Mađari.

Promašena politika

– Ali, riječ je o održavanju naše kulture. Gledamo natrag u našu vrlo dugu povijest te želimo da se tako i nastavi – rekao je. Ističe i da bi bilo pametno ne uništavati stabilne europske države.

– U Siriji smo mi Europljani i Amerikanci podržali jednu de facto nepostojeću oporbu, iako je bilo jasno da ona ne može voditi zemlju. Iz toga valja zapamtiti za kasnije: ne uništavajmo više države.

>> MUP: U Hrvatsku je do 19 sati ušlo oko 9200 izbjeglica!

>> Ostojić migrantima poručio da nema potrebe da dolaze. 'Ako treba zatvorit ćemo granicu'

Komentara 184

BR
Branko102
16:52 18.09.2015.

Svaka mu je riječ na mjestu.Europski korumpirani plaćenici i hulje od političara ne smiju niti spomenuti uzrok ovih migracija,a to je divljanje ciobanksterskih fašista po svijetu ,a posljedica su genocidi i razaranja radi otimanja tuđih resursa,Čitajte Talmud i njegovu osuvremenjenu verziju " Protokoli Sionskih Mudraca ",pa će vam puno toga biti jasnije.

ST
strpljenspasen
17:07 18.09.2015.

covjek je u pravu ,svaka cast jer cim ih nahranis obuces i das i posao onda onda pocnu pametovati o svojoh vjeri pa sto nisi oato od kud si dosao pa tamo pametovao ...u pustinji

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
17:03 18.09.2015.

muslimani su superiorniji u svakom pogledu...njihov tradicionalizam podrazumjeva veliku obitelj po petoro djece grupiraju se po gradovima po vjeroispovjesti slusaju svoje vode djeluju coporativno...a mi...gay parada i eventualno jedno kilavo dijete nam je vrhunac civilizacije i ostavstina za buducnost pregazit ce nas a za dvadeset godina ili cemo zivjeti po serijatu ili nas nece biti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije