Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lovci postali lovina

Vikinzi u jurišu rastjerali "hrabru" grupu huligana

\'svedjani1_nnn_crn_221010\'
Foto: www.rugbyfoto.se/fotoalbum/sverige_kroatien/index.html
1/3
22.10.2010.
u 19:20

Mladići spremni za napad i u srijedu su kod hotela okružili dvojicu ragbijaša iz Švedske.

Četiri igrača švedske ragbijske reprezentacije, pošto su se u četvrtak vratili s nogometne utakmice Dinamo – Brugge, ispred hotela Laguna u Kranjčevićevoj ulici, u kojem su odsjeli, u 23.50 uvjerili su se iz prve ruke što znači biti na meti hrvatskih huligana.

Usredotočeni na utakmicu
– Kad su igrači krenuli prema ulazu, njih desetak s bocama i palicom u ruci pojavilo se ispred recepcije hotela Laguna. Uslijedio je napad na reprezentativce, ali ne znamo detalje – ispričali su nam iz Hrvatskoga ragbijaškog saveza.

– Fizičkoga je kontakta između napadača i igrača bilo. Kad smo razgovarali s policajcima, rekli su nam da su igrači spasili vozača jer su bili fizički veći i jači, kao sportaši. Vozač, kojeg su napadači izvukli iz kombija, dobio je po glavi te je krvario. Njihov menadžer i ostali igrači izletjeli su van pa su napadači pobjegli – rekli su iz HRS-a.

Ragbijaši, koji danas igraju utakmicu protiv hrvatske reprezentacije u Europskom kupu na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, nisu željeli davati izjave o događaju jer, kako je rekao njihov trener Mike Tatoo, žele se što više usredotočiti na utakmicu. Istaknuo je da je reprezentacija šokirana incidentom.

– Prema službenom policijskom izvješću, vozač je izjavio da ga je napalo desetak mladića kada je počeo zatvarati vrata kombija.

Prema njemu su letjele staklene čaše, a po glavi je dobio udarac nepoznatim predmetom. Napadači nisu imali na sebi navijačka obilježja, a policiji je o incidentu dojavio anonimni građanin. Pošto su došli i ispitali vozača, odbio je liječničku pomoć, a u incidentu nema drugih ozlijeđenih.

– Policija nije ispitala ragbijaše niti su evidentirani kao sudionici događaja – izjavila je Jelena Bikić, glasnogovornica PUZ-a.

– Nemamo primjedbi na rad policije, a Hrvatski ragbijaški savez i njihovu organizaciju možemo samo pohvaliti – izjavio je trener Mike Tatoo.

Huligani nepoznat pojam
– Ove srijede dvojcu švedskih igrača, dok su šetali kraj hotela, okružili su mladići spremni za napad. Kad su im igrači objasnili da nisu belgijski navijači, odustali su – ispričao je Većeslav Holjevac, glavni tajnik HRS-a.

– Šokirani smo i osuđujemo ovaj događaj. Huligani su u ragbiju nepoznat pojam, imamo posve druge vrijednosti u ovom sportu, a na utakmicama navijači oba kluba uvijek sjede zajedno na tribinama. Nadamo se kako ćemo dokazati da su Zagrepčani civilizirani poznavatelji sporta – objasnio je tajnik.

Komentara 23

OB
-obrisani-
19:27 22.10.2010.

Zašto ne bismo uporedili sad ovaj događaj sa onim od pre desetak dana u Đenovi? Svašta smo čitali na ovim stranicama, u kometarima, i to ne o huliganima iz đenove, nego o Srbima, generalno. Kako ćemo onda sad opisati ovo hrvatsko gostoprimstvo. Imaćemo razumevanja za njega?

DO
DoktorAmer
19:41 22.10.2010.

Kurcula, nema problema ovo komentirati: navijaci, slicna balkanska gamad, s time da su srpski nesto veca gamad. Mislim da ces se sloziti s ovom konstatacijom.

OB
-obrisani-
20:56 22.10.2010.

Šta su napravili navijači u Đenovi? Hajde da pobrojimo te prestupe i da ih uporedimo sa drugima. I koliko je to grupa bila? 2000? 1000? 100? ili 10?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije